Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen


Gethematiseerd, maar nog altijd heel herkenbaar als La Place, de locatie in de Efteling

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Meer details over de ontwikkeling bij La Place wil Jumbo op een later moment kwijt. Bij de presentatie van de jaarcijfers nu ging het vooral om de totaalcijfers van de Jumbo Food Group. Opvallend detail daarin was het feit dat de jaarlijkse 100 miljoen euro diefstal bij de supermarkten groter is dan de winst die het concern jaarlijks maakt. Een zorgelijke ontwikkeling, die ook breed werd uitgemeten in de landelijke media. Verder werd duidelijk dat de totale consumentenomzet van de groep groeide met 7,3% naar €11,02 miljard. Die omzet is ruim 7 % hoger terwijl het volume daalde. De groei is vooral gerealiseerd door stijging van de prijzen. Volgens sommige media met meer dan 30 procent de afgelopen twee jaar.

La Place

La Place neemt in de totale omzet van Jumbo een bescheiden plaats in. Toch draagt het merk La Place indirect wel bij aan de omzet van Jumbo door de producten die onder de merknaam La Place worden verkocht in de supermarkten. Daarnaast werkt La Place ook samen op een tweetal locaties van de HEMA (Hilversum en Alkmaar) en heeft dit format ook op andere locaties van HEMA inmiddels navolging gekregen. HEMA maakt overigens onderdeel uit van het investeringsbedrijf van de familie Van Eerd, de eigenaren van de Jumbo Food Group.

Vermaat

Naast de eigen locaties, die door Jumbo zelf worden geëxploiteerde, zijn er ook 44 locaties die door de Vermaat Groep worden gerund. Dat die samenwerking zijn uitwerking niet mist, valt te zien aan sommige locaties, zoals de La Place-locatie op de Efteling. Los van het feit dat deze La Place-locatie is gethematiseerd - het restaurant is in Oriëntaalse-stijl aan de binnen- én buitenkant ingericht als onderdeel van De Wereld van Sindbad – is er in het productaanbod ook een gethematiseerd productaanbod en speelt ook de service op deze locatie een grotere rol.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo wil met impactfonds vaart maken met verduurzaming

Duurzamheid - Jumbo heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. De supermarktketen wil de eigen CO2-uitstoot – de zogenaamde scope 1 en 2 – in 2030 met 85% hebben gereduceerd (ten opzichte van 2022). Ook wil Jumbo de CO2-uitstoot in de productketens (scope 3) met 50% terugbrengen. Om versnelling in verduurzaming te realiseren heeft Jumbo zelfs een Impactfonds opgezet.

Lees bericht


Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees bericht


Succesvolle introductie statiegeldmachine Jumbo Eerbeek

Statiegeld - Na een grootse introductie in september van de nieuwe TOMRA R1-emballachemachine kijkt Jumbo Eerbeek terug op een uiterst succesvolle periode. Ondernemer Christiaan Heine krijgt veel enthousiaste reacties van bestaande en nieuwe klanten. De machine verwerkt tot wel 100 stuks statiegeldverpakkingen per keer en trekt zelfs klanten vanuit het hele land.

Lees bericht


Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht

Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid