Ook IGLO kiest voor Nutri-Score


Voedselkeuzelogo – Na HAK kiest ook IGLO voor invoering van het Nutri-Scoresyteem. De diepvriesleverancier gaat het systeem in het najaar invoeren. Niels Bontje, General Manager Iglo Nederland: “Als het aan ons ligt moeten we in Nederland, in navolging van omringende landen als België en Frankrijk, snel beslissen om voedselkeuzelogo Nutri-Score in te voeren als centraal keuzelogo voor Nederlandse voedingsmiddelen”. Ook IGLO denkt dat het voor consumenten met het nieuwe systeem gemakkelijker wordt om voedzame maaltijdkeuzes te maken. Nutri-Score is ook volgens de Consumentenbond en andere deskundigen het meest gebalanceerde en transparante voedselkeuzelogo. Bron: @FoodClicks Voedselkeuzelogo – Na HAK kiest ook IGLO voor invoering van het Nutri-Scoresyteem. De diepvriesleverancier gaat het systeem in het najaar invoeren. Niels Bontje, General Manager Iglo Nederland: “Als het aan ons ligt moeten we in Nederland, in navolging van omringende landen als België en Frankrijk, snel beslissen om voedselkeuzelogo Nutri-Score in te voeren als centraal keuzelogo voor Nederlandse voedingsmiddelen”. Ook IGLO denkt dat het voor consumenten met het nieuwe systeem gemakkelijker wordt om voedzame maaltijdkeuzes te maken. Nutri-Score is ook volgens de Consumentenbond en andere deskundigen het meest gebalanceerde en transparante voedselkeuzelogo. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nutri-Score vanaf 2024 ook op huismerken supermarkten

Supermarkten - Nutri-Score is vanaf 1 januari 2024 het officiële voedselkeuzelogo in Nederland. Het logo, dat eigendom is van de overheid, helpt consumenten keuzes te maken voor producten met een betere samenstelling. Nutri-Score laat zien of een product een betere keuze is in vergelijking met dezelfde soort producten.

Lees bericht


Voedselproducenten gaan donaties aan Voedselbank verhogen

Voedselbanken – Voedselbank verwacht stijging van minimaal 40% nieuwe klanten. Om die groei aan te kunnen hebben de voedselproducenten Unox, Iglo, Hak en Bolletje het initiatief genomen om meer producten te doneren. Als ‘Wintercollectief’ schieten zij de Voedselbank te hulp om gezinnen te helpen die dat nodig hebben.

Lees bericht

Inzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling

Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.

Lees bericht



Transparante Food&i toont opdrachtgevers de eigen winst

Catering - Het cateringconcept Food&i startte bij het begin van de coronauitbraak als een nieuwe manier van serviceverlening. Niet alleen flexibel, maar vooral ook inzetbaar op een gezondere en duurzame manier van cateren. Daarnaast ook nog eens heel transparant in alles, omdat de opdrachtgever precies weet wat de cateraar verdient. De eigenaren van Facilicom geloofden erin en durfden het...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid