Ook tuincentrum wordt inzamelpunt voor statiegeldfles en -blik


Tuincentrum Peer in Doetinchem tekende als eerste tuincentrum de overeenkomst voor inname van statiegeldflessen- en blikjes

Tuincentra - Statiegeld Nederland en Brand Masters realiseren samen inzamelpunten voor statiegeldflessen en -blikjes in tuincentra door het hele land. Met de nieuwe inname-appraten in tuincentra willen Brand Masters en Statiegeld Nederland het inleveren van flessen en blikjes nog makkelijker maken.

Dankzij de strategische samenwerking kunnen consumenten nu ook bij steeds meer tuincentra hun statiegeldflessen en -blikjes inleveren. Met als doel meer gerecycled materiaal en minder afval in de natuur. De uitbreiding naar tuincentra is dan ook logische stap, want consumenten kunnen immers ook statiegeldflesjes en -blikjes in tuincentra kopen. “Patrick Meeren, Manager Sustainability bij Brand Masters: “Bij Brand Masters zijn we verantwoordelijk voor de verkoop van frisdranken in verschillende segmenten, waaronder tuincentra. Een vanzelfsprekende stap om daarom ook onze verantwoordelijkheid te nemen bij de inname van plastic flessen en blikjes. Zo maken we het consumenten eenvoudiger om statiegeldflessen en -blikjes in te leveren en bij te dragen aan een circulaire toekomst.”

Verantwoordelijkheid

Met de inname-apparaten nemen Brand Masters, de betrokken leveranciers en tuincentra hun verantwoordelijkheid in de keten. Waar supermarkten verplicht zijn een inzamelpunt aan te bieden op de winkelvloer, zijn tuincentra dat niet. Zij zijn zich echter wel bewust van de toegevoegde waarde van de extra inzamelpunten, omdat zij hun klanten nu volledige service aan kunnen bieden. Zo gaan duurzaamheid en service hand in hand, neemt iedere betrokkene verantwoordelijkheid. “Jans Pijbes, Relatiemanager bij Statiegeld Nederland: wij zijn erg blij dat Brand Masters ons helpt bij het realiseren van extra inzamelpunten bij tuincentra in heel het land. Dat is nodig, want steeds meer mensen leveren hun statiegeldflessen en -blikjes in”.

Vrijwillige inname

Voor de plaatsing van de eerste vrijwillige inname apparaat tekent Tuincentrum Peer in Doetinchem de samenwerkingsovereenkomst. Retailers, cateraars of andere partijen die ook graag een innameapparaat willen plaatsen, kunnen contact opnemen met Statiegeld Nederland.

Bron: Brand Masters/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMarc Jansen nieuwe algemeen directeur bij CBL

Benoeming - Bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft per 1 januari 2024 een directeurswissel plaatsgevonden. Marc Jansen heeft de functie van algemeen directeur René Roorda overgenomen. Roorda blijft op zijn huidige dossiers actief als directeur bij het CBL.

Lees bericht

Marktaandelen supers in 2023 volgens NielsenIQ

Supermarkten - Marktonderzoeker NielsenIQ heeft de marktaandelen van supermarkten over 2023 bekendgemaakt. Zoals gebruikelijk zijn niet alle marktaandelen gepubliceerd, aangezien supermarktbedrijven daarvoor toestemming moeten geven en deze dit lang niet allemaal doen.

Lees berichtTikkie haalt met 6,6 miljard euro nieuw jaarrecord

Betalingen –In totaal is in 2023 voor ruim 6,6  miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar - 5,5 miljard euro - is hiermee opnieuw verbroken. Het totale bedrag dat sinds de start van Tikkie, ruim zeven jaar geleden, met de app is betaald, komt hiermee op ruim 25,2 miljard euro.

Lees bericht

Succesvolle introductie statiegeldmachine Jumbo Eerbeek

Statiegeld - Na een grootse introductie in september van de nieuwe TOMRA R1-emballachemachine kijkt Jumbo Eerbeek terug op een uiterst succesvolle periode. Ondernemer Christiaan Heine krijgt veel enthousiaste reacties van bestaande en nieuwe klanten. De machine verwerkt tot wel 100 stuks statiegeldverpakkingen per keer en trekt zelfs klanten vanuit het hele land.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid