Ook volgend jaar geen Horecava


Vakbeurzen - De organisatie achter Horecava heeft in overleg met de horecabranche besloten om de vakbeurs geen doorgang te laten vinden in 2022. De huidige situatie in de branche maakt de organisatie van een kwalitatief, fysiek evenement ondoenlijk en onwenselijk, zo laat de organisatie weten.

Bij de annulering van de Horecava in januari 2022 werd aanvankelijk nog de mogelijkheid opengehouden om de beurs naar een later tijdstip in het jaar te verplaatsen. Carlijn Groen-Wijnmalen, director Food Horecava: “Na vele gesprekken en analyses van diverse scenario’s, hebben we met pijn in ons hart het definitieve besluit genomen om Horecava 2022 te annuleren. Een beslissing die ons zwaar valt maar waarvan we denken dat het op dit moment het enige juiste is.”

Druk op branche blijft groot

Volgens de organisatie heeft de horecasector het de afgelopen twee jaar zwaar te verduren gekregen in de pandemie, maar blijft ook nu en de komende tijd de druk op de branche onverminderd groot. Groen-Wijnmalen: “De focus voor de horeca ligt de komende tijd meer dan ooit bij de gast, de onderneming en het opstarten van het terrasseizoen in het voorjaar. Een Horecava organiseren nadat het terrasseizoen is begonnen is voor de branche niet wenselijk. Het annuleren van de 2022 editie is daarom de enige juiste keuze”. 

Horecava 2023

Komende dagen worden alle betrokkenen voor de Horecava 2022 geïnformeerd. Vanaf januari 2022 wil de organisatie starten met het bouwen aan een fysiek evenement voor 2023. Horecava 2023 vindt plaats van 9 tot en met 12 januari 2023.

Bron: Horecava/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid