Oprichter Bagels & Beans laat met filmpje 'de mens achter de horeca zien'


Formulenieuws – ‘De horeca is geen verzameling cijfers, maar een verzameling mensen’, met die boodschap heeft Bagels & Beans oprichter Ronald Bakker een filmpje gemaakt, waarin hij de eigen horecaondernemers centraal zet.

Bakker wil met zijn emotionele filmpje onderstrepen dat zijn ondernemers graag de verbintenis willen aangaan met hun klanten, maar dat als gevolg van corona nu lastig kunnen doen. “In een wereld waar bijna alles tot stilstand is gekomen, zijn onze franchiseondernemers dag in, dag uit bezig om hun bedrijf overeind te houden. Continu druk met het blij maken van gasten en het waarborgen van hun gezondheid,” aldus Bakker, die daaraan toevoegt dat gastvrijheid in hun DNA zit en zij allerminst klagers zijn.

Mentale klap

De oprichter van Bagels & Beans geeft ook aan dat de tweede lockdown in oktober niet alleen zorgde voor een economische klap, maar ook voor een mentale. Het feit dat je als ondernemer je bedrijf door je vingers ziet glippen en nauwelijks perspectief hebt, is voor een ondernemer verschrikkelijk. Voor Bakker reden het gevoel vast te leggen in een filmpje. “Want”, zo zegt hij, “Het zijn en blijven mensen. De horeca is geen verzameling cijfers maar een verzameling mensen.”

Snelle heropening

Bakker pleit tevens voor een snelle heropening van de horeca. Niet alleen omdat mensen hun baan dreigen te verliezen en ondernemers hun bedrijf, maar ook vanuit sociaal oogpunt. Hij roept de overheid op om de horeca te steunen, maar ook om de (dag)horeca het vertrouwen te geven op een veilige manier open te gaan en datgene te doen waar ondernemers goed in zijn, namelijk de gasten verwennen en dat ook op een veilige manier te doen. Bakker: “Vergeet niet dat de horeca, met alle reeds bestaande voorschriften rondom hygiëne en voedselveiligheid, daar meer ervaring mee heeft dan de meeste andere sectoren”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsOud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

BOER&NLekker en platform Lokalist bundelen krachten

Samenwerken - Het korte ketenconcept BOER&NLekker, een initiatief van boerencoöperatie Agrifirm, en bestel- en transportplatform voor lokaal eten Lokalist bundelen hun krachten, met een nieuwe focus op de zakelijke markt. Beide partijen willen met de samenwerking een ‘one-stop shop’ inrichten voor retail, catering en horeca voor directe inkoop bij lokale duurzame boeren.

Lees bericht

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht


Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht

Vakjury Awards uitgereikt in bomvol Theater Figi

Verkiezing - De Award Uitreiking van de Nederlandse Horeca Prijzen vond deze week plaats in het sfeervolle Theater Figi in Zeist. Doelstelling van de Nederlandse Horeca Prijzen is om een podium te bieden aan uitblinkers in de horecabranche om daarmee ook anderen te inspireren.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid