Oprichter Bagels & Beans laat met filmpje 'de mens achter de horeca zien'


Formulenieuws – ‘De horeca is geen verzameling cijfers, maar een verzameling mensen’, met die boodschap heeft Bagels & Beans oprichter Ronald Bakker een filmpje gemaakt, waarin hij de eigen horecaondernemers centraal zet.

Bakker wil met zijn emotionele filmpje onderstrepen dat zijn ondernemers graag de verbintenis willen aangaan met hun klanten, maar dat als gevolg van corona nu lastig kunnen doen. “In een wereld waar bijna alles tot stilstand is gekomen, zijn onze franchiseondernemers dag in, dag uit bezig om hun bedrijf overeind te houden. Continu druk met het blij maken van gasten en het waarborgen van hun gezondheid,” aldus Bakker, die daaraan toevoegt dat gastvrijheid in hun DNA zit en zij allerminst klagers zijn.

Mentale klap

De oprichter van Bagels & Beans geeft ook aan dat de tweede lockdown in oktober niet alleen zorgde voor een economische klap, maar ook voor een mentale. Het feit dat je als ondernemer je bedrijf door je vingers ziet glippen en nauwelijks perspectief hebt, is voor een ondernemer verschrikkelijk. Voor Bakker reden het gevoel vast te leggen in een filmpje. “Want”, zo zegt hij, “Het zijn en blijven mensen. De horeca is geen verzameling cijfers maar een verzameling mensen.”

Snelle heropening

Bakker pleit tevens voor een snelle heropening van de horeca. Niet alleen omdat mensen hun baan dreigen te verliezen en ondernemers hun bedrijf, maar ook vanuit sociaal oogpunt. Hij roept de overheid op om de horeca te steunen, maar ook om de (dag)horeca het vertrouwen te geven op een veilige manier open te gaan en datgene te doen waar ondernemers goed in zijn, namelijk de gasten verwennen en dat ook op een veilige manier te doen. Bakker: “Vergeet niet dat de horeca, met alle reeds bestaande voorschriften rondom hygiëne en voedselveiligheid, daar meer ervaring mee heeft dan de meeste andere sectoren”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees berichtJoin Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid