Paviljoen Sjoerd op Ameland verkozen tot Paviljoen van het Jaar


Verkiezing - Paviljoen Sjoerd uit Ameland is uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2022. Het strand van Goeree-Overflakkee werd uitgeroepen tot Het Schoonste Strand van Nederland. De uitslag van de jaarlijkse verkiezing werd donderdag bekend gemaakt in Beachclub Lekker in Vrouwenpolder. Het paviljoen dat vorig werd gekozen tot Beste paviljoen.

Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van paviljoen Sjoerd. “Niet voor niets draait dit paviljoen al jaren mee bij de kanshebbers voor het Beste Paviljoen dankzij goede beoordelingen en enthousiaste gasten die massaal stemmen op dit bedrijf. De ondernemer achter Sjoerd zet zich daarnaast in voor zijn collega’s in de belangenvereniging en maakt zich echt hard voor een schoon strand rónd de zaak en een topproduct ín zijn zaak. Duurzaamheid, ondernemerschap en kwaliteit zijn hier allemaal van een uitzonderlijk hoog niveau.”

Goeree-Overflakkee Schoonste Strand

De verkiezing voor het Schoonste Strand is een belangrijk onderdeel van de strandverkiezingen. Goeree-Overflakkee werd dit jaar door diverse inspecteurs bezocht en na zorgvuldige metingen uitgeroepen tot het Schoonste Strand van Nederland. De jury had daarnaast lovende woorden voor de gemeentes rond de Waddenzee, waar de afgelopen jaren enorme uitdagingen lagen in verband met de bijna 300 zeecontainers die een schip verloor.

Meer winnaars

Behalve de prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand, maakte de jury ook de winnaar bekend van het Duurzaamste paviljoen. Dat is dit jaar geworden Beach Inn uit IJmuiden. Bremerbaai uit Biddinghuizen werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen. Beachclub C uit Noordwijk werd uitgeroepen tot de Beste Nieuwkomer onder de paviljoens.

Beste Paviljoens en Schoonste Strand per provincie

Naast de landelijke erkenning voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland werden de prijzen ook per provincie uitgereikt:

- In Noord-Holland won het legendarische strandpaviljoen Woodstock ‘69 de prijs voor het Beste Paviljoen. Den Helder mag zich het Schoonste Strand van Noord-Holland noemen.

- In Zeeland werd Dok 14 uit Cadzand uitgroepen tot het Beste Paviljoen van de provincie. De gemeente Sluis had het Schoonste Strand.

- Schiermonnikoog werd uitgeroepen tot het Schoonste Strand van De Wadden. Uiteraard werd paviljoen Sjoerd hier uitgeroepen tot het Beste Paviljoen.

- In Zuid-Holland werd Surf en Beach uit Katwijk uitgeroepen tot Beste Paviljoen van 2022 en won Goeree-Overflakkee uiteraard de prijs voor het Schoonste Strand van de provincie.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Beachclub Perry’s uit Zeeland Paviljoen van het Jaar

Verkiezing - Bij Strandpaviljoen Sjoerd op Ameland vonden op donderdag 27 juli de Strandverkiezingen plaats. Strandpaviljoen van het Jaar werd Perry’s uit Scharendijke in Zeeland. Ook werd de prijs bekend gemaakt voor het Schoonste strand. Dat werd het strand van Noord-Beverland.

Lees bericht




Sir Edmond maakt zomertour met eigen gin bar

Strandpaviljoen – Ginmerk Sir Edmond wil in de maanden een juli en augustus een zomertour houden met een eigen ginbar. Strandgangers van een aantal paviljoens kunnen in de zomermaanden bij de Sir Edmond Gin Bar genieten van tintelfrisse Gin & Tonics.

Lees bericht



140 tijdelijke strandpaviljoens zijn deze winter blijven staan

Strandpaviljoens – Nederland telt meer dan 340 strandpaviljoens, waarvan ongeveer de helft ‘jaarrond’-paviljoens is en dus het gehele jaar open. Om de sluitingsperiode in 2020 in verband met de coronamaatregelen enigszins te compenseren mochten de tijdelijke strandpaviljoens, die normaal ’s winters worden afgebroken, afgelopen jaar blijven staan. Het blijkt dat zo’n 140 paviljoens daarvan gebruik hebben gemaakt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid