Pelican Rouge Coffee Roasters behaalt Ecovadis Gold Medal


De gouden medaille is een erkenning voor de inzet van Pelican Rouge Coffee Roasters op het gebied van duurzaamheid

Koffie - Pelican Rouge Coffee Roasters heeft de Ecovadis Gold Medal ontvangen. Deze onderscheiding benadrukt de inzet van het merk voor duurzaamheid in de koffie-industrie als het gaat om duurzame werkmethoden en verantwoordelijke sourcing van de koffiebonen.

Ecovadis, het wereldwijd erkende beoordelingsplatform voor duurzaamheid, evalueert bedrijven op basis van hun prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en ethiek. De gouden medaille is een erkenning voor de inzet van Pelican Rouge Coffee Roasters op het gebied van duurzaamheid en plaatst de koffiebranderij in de toplaag van ecologisch verantwoorde bedrijven.

In een uitgebreide beoordeling heeft Pelican Rouge laten zien uitstekend te scoren op gebieden zoals milieubelasting, eerlijke arbeidspraktijken en mensenrechten, ethisch verantwoord inkopen en duurzaam produceren. Deze erkenning weerspiegelt de voortdurende inspanningen van het bedrijf om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren en een positieve impact te leveren op de gemeenschappen die het onderhoudt. In 2022 lanceerde Pelican Rouge Coffee een volledig duurzame koffielijn en zette daarmee een standaard voor milieubewuste koffieproductie. Chris Kreyenberg, Managing Director bij Pelican Rouge Coffee Roaster: “Deze prestatie onderstreept onze niet-aflatende toewijding aan duurzaamheid en verantwoordelijke werkmethoden. Wij geloven dat elk kopje Pelican Rouge-koffie niet alleen een uitzonderlijke smaak moet leveren, maar ook onze toewijding aan een duurzamere toekomst moet belichamen."

​Selecta Group

Pelican Rouge Coffee Roasters (PRCR) is onderdeel van Selecta Group. PRCR brandt en verpakt al 150 jaar koffie en instant ingrediënten. Het bedrijf is actief in 65 landen en levert het ook private label koffie en ingrediënten voor de capsulemarkt. PRCR is voor het 5e jaar op rij met goud beoordeeld door Ecovadis.

Bron: Selecta/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nespresso introduceert feloranje Travel Mug

Introductie - Nespresso viert Koningsdag met de introductie van de multifunctionele Travel Mug in een nieuwe koninklijke kleur. Daarnaast gaat het koffiemerk recepten aanbieden voor een warme koffieboost of een verkoelende koffiecocktail.

Lees bericht


Paardekooper presenteert tweede Duurzaamheidsverslag

Verpakkingen - Als aanjager van duurzaamheid binnen de verpakkingsindustrie zet Koninklijke Paardekooper Group in op een duurzamere toekomst. Het familiebedrijf presenteert daarom de tweede editie van het Duurzaamheidsverslag, waarin de organisatie aangeeft niet alleen de CO2-voetafdruk van de eigen organisatie te verminderen, maar ook die van hun klanten en partners.

Lees bericht

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht



Inspirerend Amsterdam Coffee Festival 2024

Vakbeurzen - Klein, overzichtelijk, maar vooral inspirerend. Zo kunnen we het Amsterdam Coffee Festival in de Amsterdamse Gasfabriek wel samenvatten, die van 4 tot en met 6 april werd gehouden. Op dit driedaagse vakevent staan koffie en thee centraal en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van techniek, verpakking en hulpmiddelen om de smaak en de beleving verder te vergroten.

Lees bericht

Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid