Pelican Rouge Coffee Roasters behaalt Ecovadis Gold Medal


De gouden medaille is een erkenning voor de inzet van Pelican Rouge Coffee Roasters op het gebied van duurzaamheid

Koffie - Pelican Rouge Coffee Roasters heeft de Ecovadis Gold Medal ontvangen. Deze onderscheiding benadrukt de inzet van het merk voor duurzaamheid in de koffie-industrie als het gaat om duurzame werkmethoden en verantwoordelijke sourcing van de koffiebonen.

Ecovadis, het wereldwijd erkende beoordelingsplatform voor duurzaamheid, evalueert bedrijven op basis van hun prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en ethiek. De gouden medaille is een erkenning voor de inzet van Pelican Rouge Coffee Roasters op het gebied van duurzaamheid en plaatst de koffiebranderij in de toplaag van ecologisch verantwoorde bedrijven.

In een uitgebreide beoordeling heeft Pelican Rouge laten zien uitstekend te scoren op gebieden zoals milieubelasting, eerlijke arbeidspraktijken en mensenrechten, ethisch verantwoord inkopen en duurzaam produceren. Deze erkenning weerspiegelt de voortdurende inspanningen van het bedrijf om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren en een positieve impact te leveren op de gemeenschappen die het onderhoudt. In 2022 lanceerde Pelican Rouge Coffee een volledig duurzame koffielijn en zette daarmee een standaard voor milieubewuste koffieproductie. Chris Kreyenberg, Managing Director bij Pelican Rouge Coffee Roaster: “Deze prestatie onderstreept onze niet-aflatende toewijding aan duurzaamheid en verantwoordelijke werkmethoden. Wij geloven dat elk kopje Pelican Rouge-koffie niet alleen een uitzonderlijke smaak moet leveren, maar ook onze toewijding aan een duurzamere toekomst moet belichamen."

​Selecta Group

Pelican Rouge Coffee Roasters (PRCR) is onderdeel van Selecta Group. PRCR brandt en verpakt al 150 jaar koffie en instant ingrediënten. Het bedrijf is actief in 65 landen en levert het ook private label koffie en ingrediënten voor de capsulemarkt. PRCR is voor het 5e jaar op rij met goud beoordeeld door Ecovadis.

Bron: Selecta/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht


PS in Foodservice lanceert PS Impact Score

Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.

Lees bericht

Arena start met cateraar Levy Europe nieuw cateringconcept

Catering  - Na een aantal maanden van voorbereiding en conceptontwikkeling beleefden afgelopen weekend de bezoekers op de tweede ring Oost de première van een nieuwe manier van stadioncatering in de Amsterdam Arena. Publiekscateraar en Arena-cateraar Levy Europe heeft er samen met het stadion een nieuwe manier van bestellen geïntroduceerd. Daarnaast werden er nieuwe duurzamere fooditems en verpakkingsmaterialen gepresenteerd.

Lees bericht

Dunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees berichtSelecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid