Penne Bolognese voortaan vega(n) bij NS-formule Julia’s


Julia's gaat pizza's serveren en zet bestelzuilen in voor snellere service / Foto bij: NS/Tycho Muller

Formulenieuws – NS-formule Julia’s gaat de Penne Bolognese vanaf deze week definitief vervangen voor de vegan-variant. Deze pasta heeft eerder in het assortiment gezeten en komt nu dus terug. De vegan saus op basis van tomaten, fijne groenten, peterselie en rucola zal voortaan zonder rundergehakt bereid worden, maar met eenn vleesvervanger.

Daarmee steekt Julia’s de authentieke klassieker in een nieuw, duurzaam jasje, zo laat NS Retail weten. Het gerecht draagt zo ook bij aan de doelstelling van het stationsbedrijf om met voldoende plantaardig aanbod de CO2-uitstoot te verminderen. De nieuwe variant is geschikt voor flexitariërs, vegetariërs en zonder kaas ook voor veganisten.

Vegan

De vega(n) bolognese variant was al eerder onderdeel van Julia’s assortiment, en bleek toen een groot succes. Door corona was deze pasta echter tijdelijk uit het assortiment maar tijdens de Nationale Week Zonder Vlees komt die weer terug. Door het rundergehakt in de bolognesesaus te vervangen voor een 100% plantaardige vleesvervanger gaat Julia’s voor een pasta met minder CO2-uitstoot, waterbesparing, zonder aan eiwitkwaliteit in te leveren.

Verduurzamen

Door de Penne Bolognese te vervangen door een vega(n) variant draagt Julia’s bij aan de verduurzaming van de retail op NS-stations. Deze stap is niet de eerste die Julia’s zet in de richting van het verduurzamen van hun assortiment. Zij bieden namelijk al langere tijd havermelk aan voor hun warme dranken als alternatief voor koemelk, zonder dat de klant hier een meerprijs voor hoeft te betalen. Daarbij zijn de pasta Arrabiata en Norma ook allebei vegan, mits de kaas achterwege blijft. Met dit soort vernieuwingen wil Julia’s de plantaardige optie net zo aantrekkelijk maken als de reguliere optie. Ze noemen het hun ‘fresh take on Italian’: authentiek en smaakvol Italiaans eten, maar met een eigentijdse twist. Julia’s vega(n) variant is in alle 16 vestigingen op NS-stations.

Bron: NS Retail/@FoodClicks

De nieuwe vega(n) Penne Bolognese

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid