Pinkpop krijgt eigen bier van nieuw brouwhuis Brand


Horecadirecteur Martijn Wijnhoven in Limburg (l) en meesterbrouwer Nils Reichhardt

Brouwerij – Flexibel inspelen op de markt voor speciaalbieren wil brouwerij Brand en met de opening van het nieuwe brouwhuis gaat het merk hiermee gelijk aan de slag. Zo krijgt muziekfestival Pinkpop een eigen bier en komt Brand Imperator, het oudste speciaalbier van Nederland, weer terug op de markt.

Brand Brouwerij in Wijlre kent een rijke geschiedenis en met de opening van het nieuwe brouwhuis wordt daar weer een hoofdstuk aan toegevoegd. Op de nieuwe locatie zal volop worden geëxperimenteerd met nieuwe biervarianten. Brand Imperator en het Pinkpop bier zijn de eerste twee speciaalbieren.  Brouwmeester Nils Reichhardt heeft speciaal voor het oer-Limburgse festival Pinkpop een New England IPA gebrouwen welke bij de komende editie te proeven is.

Veranderingen

De nieuwe brouwerij zorgt wel voor een aantal veranderingen. Niet alleen wordt er afscheid genomen van een aantal medewerkers, maar ook het soort werk veranderd op de brouwerij. Zo stopt medio juli de huidige verpakkingslijn bij de brouwerij, bijvoorbeeld. Alle bestaande brouwactiviteiten gaan vooralsnog wel door, alleen worden de grote volumes vanaf dat moment op andere locaties in het brouwerijnetwerk afgevuld. Naar verwachting stoppen de huidige brouwactiviteiten in november, zo laat de brouwerij weten.

Oud & Nieuw

Om het oude te eren en het nieuwe te vieren presenteert Brand twee bieren die symbool staan voor dit nieuwe hoofdstuk van de brouwerij. Allereerst is het oudste speciaalbier van Nederland terug van weggeweest: Brand Imperator. Een ‘Helles Bock’ van 6,5%, een donker en rijk, ondergistend bier. Ooit pal na de tweede wereldoorlog geïntroduceerd als eerbetoon aan onze bevrijders. Daarnaast een gloednieuw bier dat speciaal gebrouwen is voor muziekfestival Pinkpop dat 16 juni voor de 52e keer losbarst. Het is een frisse en moderne New England IPA, oftewel een NEIPA. Een aromatisch, fruitig en troebel bier dat past bij de lente.

Brand/@FoodClicks

Het Pinkpop-biertje en de Brand Imperator

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Delta Wines met Gato Negro wijnpartner van Concert at Sea

Festival - Delta Wines is met het Chileense merk Gato Negro van wijnproducent VSPT Wine Group, wijnpartner van Concert at Sea. Tijdens het driedaags muziekfestival op de Brouwersdam in Zeeland worden de Gato Negro wijnen geschonken bij alle barren. Ook is er speciale 'Gato Negro Wijnbar & Bites' op het strand, waar ook de nieuwe alcoholvrije Gato Negro Sauvignon Blanc wordt...

Lees berichtGrolsch neemt nieuwe warmteleiding Twence in gebruik

Duurzaamheid – Bierbrouwerij  Grolsch in Enschede maakt vanaf vrijdag gebruik van duurzame warmte van Twence. Een primeur, want het is het eerste bedrijf dat rechtstreeks duurzame warmte van Twence ontvangt in de vorm van warm water en dit inzet voor industriële processen, zoals het opwarmen van pasteurs en spoelmachines.

Lees berichtHeineken Silver vanaf 28 maart op de tap

Introductie – Het nieuwe, extra verfrissende biertje met een iets lager alcoholpercentage, Heineken Silver, van bierbrouwerij Heineken is vanaf 28 maart verkrijgbaar op de tap. In de supermarkt is Heineken Silver al verkrijgbaar.

Lees bericht

AB InBev wil in 2028 in Europa CO2-neutraal zijn

Brouwerijen - AB InBev wil in 2028 haar vijf grootste brouwerijen in Europa naar ‘Net Zero’ brengen. Dit zou een jaarlijkse reductie betekenen van 110.740 ton CO2, wat gelijk staat aan de uitstoot van bijna 35.000 personenauto’s. Deze Europese aankondiging is onderdeel van de ambitie om wereldwijd in 2040 in de gehele waardeketen ‘Net Zero’ te realiseren.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid