Plant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen


Zeven dagen lang koken in de Plant FWD Week chefs naast hun gebruikelijke menu een extra vegetarisch en/of plantaardig gerecht

Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geinspireerd vaker plantaardig te eten.

Deelnemende restaurants zijn diverse horecagelegenheden in Amsterdam. Van net geopende hot spots tot gevestigde namen en van volledig plantaardige restaurants tot de favoriete plekken van menig carnivoor. Zeven dagen lang koken chefs naast hun gebruikelijke menu een extra vegetarisch en/of plantaardig gerecht; van daghap tot fine dining.

Kanarie Club

Chong Chu, ondernemer Foodhallen en Kanarie Club, doet met de Kanarie Club mee aan de Plant FWD Week: “Juist wat mensen in de horeca eten inspireert voor thuis. Wij doen mee aan de Plant FWD Week om te laten zien dat de oplossing voor een duurzamere toekomst soms letterlijk op je bord ligt. We willen met de Kanarie Club laten zien dat je geen vlees nodig hebt om lekker uit eten te gaan.”

Inspireren

De afgelopen vijftig jaar groeide de groep mensen die zichzelf flexitariër noemt. Toch kromp de totale vleesconsumptie amper. Mensen willen wel minder vlees eten, denken zelfs ook dat ze dat doen, maar in de praktijk blijkt dit niet het geval. Om mensen te inspireren ook een plantaardig te eten, organiseert Plant FWD de Plant FWD Week. Niet gericht op de paar procent die al plantaardig eet, maar juist de groep die wil minderen. Co-founder Maartje Nelissen: “Wij willen juist die veel grotere groep mensen inspireren met gerechten die simpelweg zo geniaal lekker zijn dat het niet meer uitmaakt of de ingrediënten nou van een dier of uit de grond kwamen.” De kracht van de horeca is volgens Maartje de creativiteit van chefs om simpele ingrediënten te veranderen in mindblowing gerechten. “Dat maakt restaurants dé plek waar mensen iets nieuws willen en kunnen ervaren.”

Bron: Plant FWD/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Wijnbar Hemel & Aarde geopend in Utrecht

Horeca - De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Dar is nu een tweede plek bijgekomen. Het team achter het Utrechtse restaurant opende deze week de wijnbar, een plek om wijnen te proberen en te ontdekken.

Lees bericht
Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht


Wakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten

Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid