Plantaardige zuiveldrinks het meest populair bij Gorillas


Plantaardig wordt steeds vaker gestimuleerd, zo maakte Anne&Max; de havermelk in 5 cent goedkoper om het gebruik te stimuleren / Foto bij: Anne&Max;

Vegan - Tijdens World Vegan Day wordt de veganistische leefstijl in het zonnetje gezet. Bij bezorgdienst Gorillas zien ze niet alleen het plantaardige aanbod fors toenemen, maar ook de vraag. Uit eigen onderzoek onder 100.000 bezorgingen blijken de plantaardige zuivelproducten het meest populair.

Het aanbod is gegroeid van plantaardige kazen tot gehaktballetjes en van plantaardig broodbeleg tot zuivel. Maar de keuze aan plantaardige opties wordt tegenwoordig ook in versneld tempo uitgebreid met verschillende smaken en ingrediënten. De zuivel alternatieven op basis van onder andere soja, haver of amandel zijn wellicht het meest bekend. In ieder geval wordt dat bevestigd door de top 5 van Gorillas, want de vijf meest populaire plantaardige producten bestaat volledig uit plantaardig zuivel:

 * Haverdrank barista editie;

* Haverdrank met toegevoegd calcium;

* Amandeldrank zonder suiker;

* Plantaardige yoghurt naturel;

* Sojadrank met toegevoegd proteïne.

* Schuim (haver)melk zoals een barista.

De geheel veganistische haverdrank barista editie is het meest populair in de elf steden waar onderzoek naar is gedaan. In de steden Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Den Haag en Utrecht staat deze melk op nummer één. In de steden Groningen en Leeuwarden is de haverdrank met toegevoegd calcium het meest populair. Deze melk bevat toegevoegde vitamines en calcium wat de melk een tikje gezonder maakt. In de stad Tilburg is de Amandeldrank zonder suiker het populairst.

Soja minder populair

De vierde en vijfde plek worden eveneens gevuld door zuivelproducten, namelijk op de vierde plek plantaardige yoghurt naturel en op de vijfde plek sojadrank met toegevoegd proteïne. Beide producten zijn gemaakt op basis van soja, wereldwijd het meest bekende ingrediënt in veganistische producten. Hoewel ze in het onderzoek van Gorillas net buiten de top 3 vallen worden sojaproducten alsnog veel geconsumeerd in Nederland.

Gorillas biedt meer dan 2.000 artikelen aan tegen retailprijzen en levert de bestelling binnen enkele minuten af door middel van e-bikes.

Bron: Gorillas/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht







Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid