PLUS stapt over op gesneden groente met ‘PlanetProofkeurmerk’


PLUS wil zich graag profileren als de supermarkt voor goed en vers eten

Supermarkt – Supermarktketen PLUS start als eerste supermarkt in Nederland dit jaar met de verkoop van On the way to PlanetProof gesneden groente. De eerste producten worden na de zomer van 2021 gecertificeerd, daarna volgt een gefaseerde uitbreiding van het assortiment.

Begin 2023 moet minimaal 95% van de gesneden groente bij PLUS aan het On the way to PlanetProof keurmerk voldoen. Het gaat om circa 150 artikelen zoals gesneden en gewassen bloemkool, andijvie en (maaltijd)salades.

Met het On the way to PlanetProof keurmerk van SMK (Stichting Milieukeur) weten consumenten dat het product duurzamer door boeren en telers geproduceerd is en daardoor een betere keuze is voor natuur en klimaat. Consumenten komen het keurmerk al tegen op zuivelproducten zoals melk, yoghurt, boter en kaas, maar ook op producten zoals champignons en eieren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Delftse supermarkten helpen de lokale horeca

Actie – Blijf bestellen bij de lokale horeca. Dat is de boodschap die de Delftse supermarkten meegeven aan hun klanten. Met deze speciale boodschap willen de supermarkten hun horecacollega’s een hart onder de riem steken, nu de foodservicetak hard wordt getroffen door de coronamatregelen.

Lees bericht


PLUS introduceert 17 verse ‘chefkok’-maaltijden

Supermarkt -  PLUS introduceert vanaf deze week 17 verse kant-en-klaar maaltijden ‘Uit de keuken van PLUS’, die gekookt zijn door chefkoks. Hiermee wil de supermarktketen oplossingen bieden voor klanten die op zoek zijn naar eenvoudige en verse avondmaaltijd.

Lees bericht


Marqt eerste PlanetProof-gecertificeerde retailer

Formulenieuws – Eetwinkel Marqt is de eerste retailer die voldoet aan de criteria van ‘On the way to PlanetProof’. Dit keurmerk van Stichting Milieukeur zet de standaard voor een bredere duurzaamheidsaanpak voor groente en fruit, met onder meer strengere eisen op circulaire afvalverwerking en het verminderen van bestrijdingsmiddelen en broeikasgassen. Het certificaat stelt Marqt in staat om het belang van milieuverantwoorde...

Lees bericht


Eerste PlanetProof-melk verkrijgbaar

Duurzaam - De eerste melkpakken met het ‘On the way to PlanetProof’-keurmerk staan de winkels. Dit keurmerk van Stichting Milieukeur zet de standaard voor een bredere duurzaamheidsaanpak voor de land- en tuinbouw. Nu de melk is de schappen staat kunnen consumenten gemakkelijker kiezen voor deze duurzamere melk die voldoet aan hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn, natuur en...

Lees bericht

PLUS draagt 1,3 miljoen Fairtrade premie af op huismerken

Supermarkt – In 2017 heeft PLUS 1,3 miljoen USdollar aan Fairtrade premie op huismerkproducten afgedragen. Dit blijkt uit de Impactbarometer 2017 van stichting Max Havelaar. Dit geld is onder andere besteed aan betere zorg en goed onderwijs voor arbeiders van duurzame producten in ontwikkelingslanden. De supermarkten hebben op die manier bijgedragen aan de bouw van schoollokalen, ziekenhuizen en voorzieningen zoals een warme lunch op...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid