PLUS stapt over op gesneden groente met ‘PlanetProofkeurmerk’


PLUS wil zich graag profileren als de supermarkt voor goed en vers eten

Supermarkt – Supermarktketen PLUS start als eerste supermarkt in Nederland dit jaar met de verkoop van On the way to PlanetProof gesneden groente. De eerste producten worden na de zomer van 2021 gecertificeerd, daarna volgt een gefaseerde uitbreiding van het assortiment.

Begin 2023 moet minimaal 95% van de gesneden groente bij PLUS aan het On the way to PlanetProof keurmerk voldoen. Het gaat om circa 150 artikelen zoals gesneden en gewassen bloemkool, andijvie en (maaltijd)salades.

Met het On the way to PlanetProof keurmerk van SMK (Stichting Milieukeur) weten consumenten dat het product duurzamer door boeren en telers geproduceerd is en daardoor een betere keuze is voor natuur en klimaat. Consumenten komen het keurmerk al tegen op zuivelproducten zoals melk, yoghurt, boter en kaas, maar ook op producten zoals champignons en eieren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPLUS geeft clubs en verenigingen steuntje in de rug

Steun –Na een jaar vol maatregelen en beperkingen organiseert Plus supermarkten dit najaar een spaaractie om het verenigingsleven in Nederland een steuntje in de rug te geven. Clubs en verenigingen kunnen zich hiervoor aanmelden bij hun lokale PLUS supermarkt.

Lees bericht

Plus Supermarkten en Bufkes gaan samenwerken

Supermarkten - Plus Danny Rosenboom en Bufkes gaan een pilotvestiging openen bij de Plus supermarkt op het Gebrookerplein in Hoensbroek. Deze testlocatie is de eerste van 2 Plus locaties die dit jaar zullen openen, medio september volgt Plus Dennis Van Moorsel in Budel. De locaties gaan werken volgens het Bufkes Express concept. Bij dat concept ligt de focus op het snel...

Lees bericht

Eerste volledige elektrische 50 tons oplegger op de weg

Transport - BREYTNER en H.N. Post & Zonen hebben maandag de eerste volledig elektrische 50 tons vrachtwagen voor emissieloos transport op de Nederlandse wegen gezet. De combinatie wordt ingezet voor het vervoer van bouwmateriaal, levensmiddelen en containervervoer in de regio Rotterdam.

Lees bericht


Delftse supermarkten helpen de lokale horeca

Actie – Blijf bestellen bij de lokale horeca. Dat is de boodschap die de Delftse supermarkten meegeven aan hun klanten. Met deze speciale boodschap willen de supermarkten hun horecacollega’s een hart onder de riem steken, nu de foodservicetak hard wordt getroffen door de coronamatregelen.

Lees bericht

PLUS introduceert 17 verse ‘chefkok’-maaltijden

Supermarkt -  PLUS introduceert vanaf deze week 17 verse kant-en-klaar maaltijden ‘Uit de keuken van PLUS’, die gekookt zijn door chefkoks. Hiermee wil de supermarktketen oplossingen bieden voor klanten die op zoek zijn naar eenvoudige en verse avondmaaltijd.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid