Potaé (King Kumpir) wil groeien door franchising
![](/uploads/Potae_2_(Medium).png)
Franchising - Potaé (King Kumpir) een foodservicebedrijf met een drietal vestigingen, die zich richt op gezond eten, wil groeien naar 20 locaties en begint daarom met franchisen. De huidige King Kumpir vestigingen in Amsterdam en Rotterdam worden als gevolg van die plannen gefaseerd omgevormd naar het vernieuwde concept.
Het vernieuwde concept werd in 2020 in Utrecht geïntroduceerd. Dat is tevens de locatie die als eerste door een franchiser wordt gerund. De bestaande en goedlopende vestigingen in Rotterdam en Amsterdam wil Potaé nu ook gaan franchisen en doorgroeien naar 20 vestigingen in 2024. Hiervoor zijn zij op zoek naar ondernemers die een eigen vestiging willen beginnen.
Bij Potaé (King Kumpir) draait het allemaal om vers, huisgemaakt eten en smaak. Dat is wat Potaé betreft, dé nieuwe keuken. Potaé serveert Kumpir, een extra grote gepofte aardappel in de oven, samen met een topping van groenten, salades en speciale sauzen naar eigen recept. Het gerecht kan zowel vegetarisch als met vlees worden bereid. Er worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt. Ook de Falafel is elke dag vers en huisgemaakt.
Familiebedrijf
Potaé is ontstaan vanuit het familiebedrijf King Kumpir dat in 2004 is opgericht in Amsterdam. De familie heeft meerdere bedrijven opgericht in de foodbranche met verschillende wereldkeukens. De laatste jaren is een aantal van die bedrijven verkocht, omdat de familie zich volledig wilde richten op gezond en vegetarisch eten. Potaé ziet de groeimogelijkhden vooral in de Randstad.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Eerste energieneutrale KFC-restaurants in Nederland
Formulenieuws – De Kentucky Fried Chicken (KFC)-locaties in Almelo en Steenwijk zijn de eerste vestigingen met een A+++++ certificering. Dit betekent dat de restaurants erkend zijn als volledig energieneutrale gebouwen met het hoogste energielabel dat er op dit moment is. Volgens KFC is het een primeur in de Nederlandse fastfoodservice-industrie.
Lees berichtNFV Franchise Trofee 2024 voor fastserviceketen Verhage
Verkiezing - Verhage is de winnaar van de NFV Franchise Trofee 2024, de jaarprijs van de Nederlandse Franchise Vereniging. Verhage liet twee andere genomineerde franchiseformules achter zich. Dat waren de Groningse koffieformule Doppio Espresso en AMI, een keten van kapsalons.
Lees berichtBelgisch horecaconcept Wasbar wil starten in Nederland
Buitenland - Het Vlaamse horecaconcept Wasbar komt mogelijk naar Nederland. Het horecaconcept meldt dit aan het Belgische blad De Tijd. Volgens productmanager Johan Luypaert heeft het horecaconcept de ambitie de komende jaren tientallen vestigingen te openen, vooral in het zuiden van Nederland.
Lees berichtUtrechtse bagelbazen Nienke & Dave openen derde locatie
Formulenieuws – Nienke Kroneman en Dave Kieft staan niet stil en openen in Utrecht hun derde Bagels & Beans. De nieuwste locatie opent op 8 april aan de Twijnstraat in de domstad.
Lees berichtItaliaanse ijsmerk Amorino opent winkel in Amsterdam
IJs- Gelatospecialist Amorino opent 4 april de eerste Nederlandse winkel in Amsterdam. Met de vestiging aan de Nieuwendijk maken de bekende roosvormige ijsrecepten hun intrede in Nederland.
Lees berichtSpare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda
Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.
Lees bericht