Potaé (King Kumpir) wil groeien door franchising


Franchising - Potaé (King Kumpir) een foodservicebedrijf met een drietal vestigingen, die zich richt op gezond eten, wil groeien naar 20 locaties en begint daarom met franchisen. De huidige King Kumpir vestigingen in Amsterdam en Rotterdam worden als gevolg van die plannen gefaseerd omgevormd naar het vernieuwde concept.

Het vernieuwde concept werd in 2020 in Utrecht geïntroduceerd. Dat is tevens de locatie die als eerste door een franchiser wordt gerund. De bestaande en goedlopende vestigingen in Rotterdam en Amsterdam wil Potaé nu ook gaan franchisen en doorgroeien naar 20 vestigingen in 2024. Hiervoor zijn zij op zoek naar ondernemers die een eigen vestiging willen beginnen.

Bij Potaé (King Kumpir) draait het allemaal om vers, huisgemaakt eten en smaak. Dat is wat Potaé betreft, dé nieuwe keuken. Potaé serveert Kumpir, een extra grote gepofte aardappel in de oven, samen met een topping van groenten, salades en speciale sauzen naar eigen recept. Het gerecht kan zowel vegetarisch als met vlees worden bereid. Er worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt. Ook de Falafel is elke dag vers en huisgemaakt.

Familiebedrijf

Potaé is ontstaan vanuit het familiebedrijf King Kumpir dat in 2004 is opgericht in Amsterdam. De familie heeft meerdere bedrijven opgericht in de foodbranche met verschillende wereldkeukens. De laatste jaren is een aantal van die bedrijven verkocht, omdat de familie zich volledig wilde richten op gezond en vegetarisch eten. Potaé ziet de groeimogelijkhden vooral in de Randstad.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Formule SLA wil uitbreiden door franchising

Formulenieuws - Saladebar SLA, pionier op het gebied van gezond, plantaardig en lekker eten, telt momenteel 13 vestigingen, maar het bedrijf wil verder groeien. De komende jaren willen de oprichters van SLA het aantal vestigingen, zowel binnen Nederland als in Europa verder uitbreiden. Het bedrijf gaat daarvoor op zoek naar franchisers.

Lees berichtHMS-Host opent eerste BackWERK-locatie op Utrecht CS

Formulenieuws – Dit weekend opende de eerste BackWERK-locatie die door HMSHost geëxploiteerd gaat worden op Utrecht CS. Beide partijen sloten eerder een overeenkomst om de voormalige Boordzaken en de TRECK-locaties om te bouwen naar BackWERK. Het is tevens de eerste locatie met digitale schermen.

Lees berichtSpare Rib Express opent 60ste bezorgrestaurant

Formulenieuws - Foodserviceketen Spare Rib Express heeft onlangs de zestigste bezorglocatie geopend in Kampen. De afgelopen maand heeft de franchiseformule bijna elke week een nieuw bezorgrestaurant geopend. David Pinedo, woordvoerder van Spare Ribs Express verklaart de groei de laatste jaren door het toenemende vertrouwen van nieuwe ondernemers in de formule.  Voor de locatie in Kampen betreft een franchisersduo dat al...

Lees bericht

Franchiser De Folter opent zijn vierde Spare Rib Express

Formulenieuws - Spare Rib Express heeft er met ingang van deze maand een nieuw bezorgrestaurant bij. Voor franchisenemer Ashwin de Folter is de locatie in Oosterhout zijn vierde bezorgrestaurant binnen de formule. De Spare Rib Express-formule groeit de laatste tijd hard door met name ondernemers die meerdere locaties openen. De formule telt op dit moment 56 bezorgrestaurants en heeft openingen in...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid