Potaé (King Kumpir) wil groeien door franchising


Franchising - Potaé (King Kumpir) een foodservicebedrijf met een drietal vestigingen, die zich richt op gezond eten, wil groeien naar 20 locaties en begint daarom met franchisen. De huidige King Kumpir vestigingen in Amsterdam en Rotterdam worden als gevolg van die plannen gefaseerd omgevormd naar het vernieuwde concept.

Het vernieuwde concept werd in 2020 in Utrecht geïntroduceerd. Dat is tevens de locatie die als eerste door een franchiser wordt gerund. De bestaande en goedlopende vestigingen in Rotterdam en Amsterdam wil Potaé nu ook gaan franchisen en doorgroeien naar 20 vestigingen in 2024. Hiervoor zijn zij op zoek naar ondernemers die een eigen vestiging willen beginnen.

Bij Potaé (King Kumpir) draait het allemaal om vers, huisgemaakt eten en smaak. Dat is wat Potaé betreft, dé nieuwe keuken. Potaé serveert Kumpir, een extra grote gepofte aardappel in de oven, samen met een topping van groenten, salades en speciale sauzen naar eigen recept. Het gerecht kan zowel vegetarisch als met vlees worden bereid. Er worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt. Ook de Falafel is elke dag vers en huisgemaakt.

Familiebedrijf

Potaé is ontstaan vanuit het familiebedrijf King Kumpir dat in 2004 is opgericht in Amsterdam. De familie heeft meerdere bedrijven opgericht in de foodbranche met verschillende wereldkeukens. De laatste jaren is een aantal van die bedrijven verkocht, omdat de familie zich volledig wilde richten op gezond en vegetarisch eten. Potaé ziet de groeimogelijkhden vooral in de Randstad.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Spare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht


Freshly Chopped sluit overeenkomst voor snelle groei

Formulenieuws – De gezonde fastfoodformule Freshly Chopped wil snel groeien en tekende daarvoor afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst met een franchiser. Franchiseondernemer De Derde Linden en FFF International hebben in de overeenkomst de ambitie vastgelegd om binnen vijf jaar dertig Freshly Chopped restaurants in de Randstad te openen.

Lees bericht

YB franchise module op bedrijfslocatie Food&i

Catering - YB gaat met een onbemande module de bedrijfshoreca van Food&i in Rotterdam ondersteunen. YB had al een dergelijke partnership met Autogrill in Brussel. De samenwerking betekent voor YB een verdere uitbreiding van de franchise activiteiten.

Lees bericht

Johnny’s Burger Company krijgt exclusieve franchiserechten O’Tacos

Formulenieuws - Het hamburger take-away en delivery bedrijf Johnny’s Burger Company krijgt de exclusieve rechten om O’Tacos te franchisen. Dankzij de overeenkomst tussen Johnny’s Burger Company en O’Tacos wordt een pad vrijgemaakt voor een nieuw type franchiseformule. Tijdens de pilot zal een dertigtal vestigingen van Johnny’s Burger Company starten met een zogenoemde virtual kitchen voor...

Lees bericht


YB haalt eerste €900.000 op voor internationale groei

Formulenieuws - YB zet in op internationale expansie met zowel masterfranchise als met haar producten voor retail en foodservice. Om deze groei te versnellen is het bedrijf een coöperatie geworden, waar mensen mede-eigenaar van kunnen worden. Inmiddels zijn er 633 ambassadeurs als mede-eigenaar aangetrokken, zodat zo’n €900.000 voor internationale groei te opgehaald.

Lees bericht

Lunchformule Bufkes wint NFV Franchise trofee 2022

Verkiezing - Lunchformule Bufkes is door de vakjury van de Nederlandse Franchise Vereniging verkozen tot ‘beste franchisegever van 2022’. Dat bleek tijdens de uitreiking van de NFV Trofee, die dit jaar op circuit Zandvoort plaatsvond. Bufkes werd geprezen om de manier van samenwerken met de franchisenemers, de prestaties van de vestigingen en excellente kwaliteit die aan de consument geleverd wordt.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid