ProFri introduceert 100% Exclusiviteit-zegel voor niet-retailproducten


Fastservice – Producten die exclusief voor de horeca, catering en fastservicebedrijven zijn, kunnen vanaf heden een 100% Exclusiviteitszegel krijgen van de vereniging voor professionele frituurders (ProFri). Kaassoufflé, de Souflesse, is het eerste product dat het zegel krijgt. Directeur Ton van der Aa van producent Swinkels tekende als eerste hiervoor de onderliggende verklaring. Volgens ProFri worden de professionele frituurders regelmatig verrast met een besluit van een fabrikant, om bepaalde producten via de supermarkt rechtstreeks aan de consument te gaan verkopen. De vereniging vindt het extra uur wanneer het gaat om kwaliteitsproducten die mede dankzij de inspanningen van die professionele frituurders bekendheid hebben gekregen bij de consument. Het 100% Exclusiviteitszegel van ProFri is bedoeld om de uitstroom van die producten een halt toe te roepen.  De vakvereniging wil deze producten  exclusief behouden voor de sector en tevens innovatie in de categorie 'gefrituurde kwaliteitsproducten' bevorderen. Volgens ProFri is de branche gebaat bij kwaliteitsproducten die niet op elke hoek van de straat en in de supermarkt te koop zijn. Met deze producten kan de frituurder zich positief onderscheiden. Een professionele bereiding waarborgt bovendien dat de smaak van producten, die met zorg en aandacht geproduceerd zijn, volledig tot hun recht komen. Een product of merknaam dat het 100% Exclusiviteitszegel draagt van vakvereniging ProFri, is uitsluitend via de professionele frituurder of andere bedrijven binnen de horeca, catering en fastservice, voor de consument verkrijgbaar. Afspraken over deze exclusiviteit worden bezegeld in een overeenkomst tussen ProFri en de betreffende fabrikant die voor een of meerdere van haar producten/merken voor dit zegel in aanmerking komt.  Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid