Programma ScaleUpFood gaat food & agri scale-ups ondersteunen


Ondersteuning – Het nieuwe programma ScaleUpFood van ScaleUpNation, Foodvalley en Rabobank moet food & agri scale-ups gaan ondersteunen. Het programma is vandaag gelanceerd. “Klimaatverandering, de grootte van de wereldbevolking en afval – ze bieden allemaal kansen voor innovatieve, technologiegedreven ondernemingen in de hele keten”, zegt Menno van Dijk, oprichter van ScaleUpNation. “ Uit onderzoek van zijn bedrijf blijkt dat minder dan 1% van de startende bedrijven binnen 5 jaar een jaaromzet van €9 miljoen haalt. Opschalen in food en agri is misschien nog wel een grotere uitdaging. De agrifoodsector verschilt van andere sectoren als het gaat om de innovatiesnelheid en de implementatie. Dat hangt samen met de groeiseizoenen, de lange verkoopcycli, conservatieve klanten en gecompliceerde regelgeving. Foodinnovatie Hoewel Nederland van oudsher een centrum is van foodinnovatie, is zeker niet gegarandeerd dat dat in de toekomst zo blijft. Investeringen in innovatieve bedrijven in de early stage-fase blijven achter bij die in andere landen en te weinig jonge, veelbelovende food- en agribedrijven slagen erin op te schalen. Roger van Hoesel, directeur Foodvalley NL voegt daar aan toe: “Deze samenwerking zal een nieuwe golf creëren van food en agri scale-ups die zich richten op technologie en duurzaamheid.” Jeroen Leffelaar, Managing Director Food & Agri Innovation bij Rabobank, zegt dat "de huidige voedselproductiesystemen eenvoudigweg onhoudbaar zijn, zelfs bij de huidige bevolking. De behoefte aan echte innovatie in de food en agri waardeketen is groter dan ooit tevoren. Als we willen dat de nieuwe ideeën en technologieën van vandaag de game-changing oplossingen van morgen worden, moeten we de meest veelbelovende bedrijven in de early stage-fase ondersteunen met opschalen.” ScaleUpFood ScaleUpFood is een onderzoeks-, ondersteunings- en investeringsinitiatief voor scale-ups met een omzet van minstens € 1 miljoen omzet. Het programma richt zich op de uitdagingen die gepaard gaan met opschalen. Topondernemers uit het Nederlandse bedrijfsleven worden bij het programma betrokken. Anieke Wierenga, directeur van ScaleUpFood: “Ondernemers die de scale-up fase in food en agri hebben bereikt, zijn de besten van de besten. Maar wat ze hier heeft gebracht, zal ze niet naar het volgende niveau brengen. We kijken ernaar uit om dit najaar met onze eerste groep de mogelijkheden te ontsluiten voor aanzienlijke groei." Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rabobank verrast met Brasserie 2050 opnieuw op Lowlands

Festivals - Rabobank is met Brasserie 2050, dat samen met The Food Line-up wordt opgezet, voor de tweede keer te vinden op Lowlands in Biddinghuizen. Het restaurant-initiatief op het festival, dat  mensen moet aanzetten om na te denken over voeding en de productie daarvan, verrast ditmaal opnieuw. Tijdens een presentatie voorafgaand aan het festival kon een aantal in voeding geïnteresseerde...

Lees bericht

Slimme wc geeft Lowlands-bezoekers voedingsadvies

Festival – Bezoekers aan de toiletten van Brasserie 2050 op Lowlands hebben een primeur. Het restaurant heeft namelijk slimme wc’s geplaatst, die op basis van de gedane behoefte een gericht voedingsadvies geeft. Tijdens de ‘boodschap’ wordt namelijk meting gedaan op een aan gezondheidsaspecten en deze worden vertaald naar een suggestie voor een gerecht dat past bij een gebalanceerde voedingsbehoefte. De eerste...

Lees bericht

Rabobank komt met Food Forward

Voedselprogramma – De Rabobank gaat programma’s opzetten om bedrijven helpen te versnellen met oplossingen voor de voedselproblematiek. De programma’s worden regionaal aangepakt. Gestart wordt er in Friesland. Het huidige voedselsysteem schiet in de ogen van de bank tekort om in de toekomst wereldwijd iedereen te kunnen voeden. In de keten van boer tot bord zijn daarom meer stappen nodig...

Lees bericht

14 instellingen van start met duurzaam programma

Zorg – Afgelopen week gingen 14 Brabantse zorginstellingen van start met het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Het programma moet leiden tot beter eten, minder verspilling, méér duurzame inkoop en kostenbesparing in de Brabantse zorg. Duurzaam en Gezond aan Tafel is een traject dat al eerder in de praktijk is opgepakt en daar zichtbaar goede resultaten heeft opgeleverd. Stichting Diverzio,...

Lees bericht


Wereldrecordpoging’ Vegan Doner Kebab eten

Promotie - Op donderdag 23 augustus vindt er een 'wereldrecordpoging' plaatsvinden op de TU in Delft. In het kader van de Duurzame donderdag gaan studenten samen met onderwijscateraar Cormet en de Rabobank 3 tot 4 duizend broodje Vegan Döner Kebab klaarmaken en gratis uitdelen. De Vegan Döner Kebab wordt door producent Green Meat Products uit Putten beschikbaar gesteld. Een bedrijf dat...

Lees bericht

Brabantse bedrijven gaan verspilling in de zorg aanpakken

Duurzaamheid - Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omgeving, Stichting Godshuizen, Stichting Diverzio en AgriFood Capital hebben het startsein geven voor een verbeterprogramma dat zich richt op duurzaam en gezond eten en voedselverspilling in de zorg moet tegengaan. Het programma is bedoeld voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en GGZ organisaties in Brabant. Zorginstellingen kunnen zich aanmelden voor dit programma. Het programma ‘Duurzaam en Gezond aan...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid