Rechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af


De formule EMTÉ toen die nog onderdeel uitmaakte van Sligro Food Group / Foto bij: Sligro

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals heeft uitgesproken tijdens de presentaties van de concerncijfers.

De bodemprocedure tegen groothandel Sligro werd gestart na de verkoop van 130 EMTÉ-supermarkten aan het consortium Jumbo en Coop. Het consortium kocht de EMTÉ-winkels in 2018 voor 410 miljoen euro. Volgens beide partijen zou Sligro niet de juiste cijfers hebben verstrekt en stonden de EMTÉ-winkels er minder goed voor dan uit de cijfers bij verkoop zou blijken. Omdat de winstgevendheid van de winkels op basis van de eerste resultaten lager uitkwam dan was voorgesteld, meende Jumbo en Coop recht te hebben op de 83 miljoen euro. Vorderingen, die nu door de rechtbank in Amsterdam zijn afgewezen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Ton van Veen (Jumbo): ‘Meer klanten voorbode van hernieuwde groei’

Formulenieuws - Jumbo maakte vanochtend cijfers bekend over het eerste halfjaar, waarbij topman Ton van Veen tevens terugblikte op de eerste zes maanden van dit jaar, maar ook een perspectief schetst voor de nabije toekomst. De omzet steeg in het eerste halfjaar met een procentje, terwijl het marktaandeel vrijwel onveranderd uitkwam op 21%.

Lees bericht

Uitdagende tijden blijven Sligro parten spelen

Groothandel - De omzet van de Groep over het eerste halfjaar 2024 bedroeg € 1.393 miljoen, een afname van 0,7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2023. Desondanks bleef onze ebitda met € 55 miljoen gelijk aan vorig jaar en nam het bedrijfsresultaat met € 2 miljoen toe tot € 6 miljoen. De nettowinst nam door gestegen rentelasten af tot een verlies van € 1 miljoen.

Lees bericht

Bierconsumptie horeca daalt eerste zes maanden met 1,9%

Analyse – Over de eerste zes maanden van dit jaar is de bierverkoop in ons land met iets meer dan 5 procent gedaald. Een daling van 1,9% deed zich voor bij de horeca. Bij de supermarkten was de daling met 6,6% nog groter. Opvallend was ook de forse daling in alcoholvrije bieren.

Lees bericht


Feyenoord en Sligro verlengen samenwerking met 5 jaar

Samenwerking - Feyenoord Rotterdam N.V. en Sligro hebben het partnership met vijf jaar verlengd. De horecagroothandel is daarmee tot 1 juli 2029 als Official Food Partner aan de club verbonden. Ook blijft Sligro food- en non-foodproducten leveren aan De Kuip. Dat meldt Sligro Food Group.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid