Reeuwijk krijgt de dertigste Loetje locatie


Loetje in Reeuwijk opent in de zomer van 2022 aan het water

Formulenieuws - Er is de afgelopen jaren al veel over gezegd en geschreven, maar nu zijn de plannen definitief; in de zomer van 2022 opent de restaurantketen een nieuwe locatie aan Elfhoeven. Het wordt de dertigste vestiging voor het biefstukrestaurant.

2022 wordt ook een jubileumjaar voor Loetje, het restaurantbedrijf bestaat dan namelijk  45 jaar bestaat. CEO Sandra van Halderen van Loetje is blij met de locatie aan één van de Reeuwijkse plassen “We zijn heel blij dat wij alsnog vandaag onze handtekening hebben mogen zetten. Het is écht een prachtige locatie voor Loetje, waar onze gasten straks naast onze gerechten, kunnen genieten van het mooie uitzicht over het water’.

De bouw van de locatie is in volle gang en gaat in de zomer van 2022 open. Ondanks de voortdurende coronabeperkingen, is Reeuwijk niet de enige locatie die Loetje in 2022 zal gaan openen. In januari jaar opent Loetje Houten en ook in Den Haag (Binckhorst) en Zwolle worden komend voorjaar nieuwe restaurants geopend.

Loetje 45 jaar

Zeg je Loetje, dan zeg je biefstuk, geserveerd in jus, met frites en wit brood, op een no-nonsense wijze. Maar tegenwoordig staan er ook vega burgers of pokébowls op het menu. Wat in 1977 begon als een gezellig buurt- en een biljartcafé in Amsterdam Zuid is in 45 jaar uitgegroeid tot een keten met 27 restaurants verspreid over heel Nederland.

Sinds juli 2020 is Loetje onderdeel van het Restaurant Company Europe (RCE). Met meer dan 75 restaurant- en cafélocaties is RCE de grootste horecagroep van Nederland. Naast Loetje maken horecaconcepten als Happy Italy, Beers & Barrels en Stan, aangevuld met stand-alone locaties als Waag in Leiden en De Vooruitgang in Eindhoven onderdeel uit van de groep.

Bron: RCE/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Restaurant Beluga Maastricht gered van faillissement

Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.

Lees bericht


FSIN: ‘Foodbedrijven worstelen met hun verdienmodel’

Analyse – “Bedrijven in food worstelen met hun verdienmodel. Krimpende marges, personeelstekorten en schaalproblemen baren grote zorgen. Het maakt ondernemen in de foodbranche een steeds ingewikkelder puzzel. Elk stukje moet op z’n plaats vallen, anders valt er een gapend gat in het verdienmodel”. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) ter gelegenheid van het verschijnen van de FSIN Food500 2024, een...

Lees bericht



FSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’

Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid