Reeuwijk krijgt de dertigste Loetje locatie


Loetje in Reeuwijk opent in de zomer van 2022 aan het water

Formulenieuws - Er is de afgelopen jaren al veel over gezegd en geschreven, maar nu zijn de plannen definitief; in de zomer van 2022 opent de restaurantketen een nieuwe locatie aan Elfhoeven. Het wordt de dertigste vestiging voor het biefstukrestaurant.

2022 wordt ook een jubileumjaar voor Loetje, het restaurantbedrijf bestaat dan namelijk  45 jaar bestaat. CEO Sandra van Halderen van Loetje is blij met de locatie aan één van de Reeuwijkse plassen “We zijn heel blij dat wij alsnog vandaag onze handtekening hebben mogen zetten. Het is écht een prachtige locatie voor Loetje, waar onze gasten straks naast onze gerechten, kunnen genieten van het mooie uitzicht over het water’.

De bouw van de locatie is in volle gang en gaat in de zomer van 2022 open. Ondanks de voortdurende coronabeperkingen, is Reeuwijk niet de enige locatie die Loetje in 2022 zal gaan openen. In januari jaar opent Loetje Houten en ook in Den Haag (Binckhorst) en Zwolle worden komend voorjaar nieuwe restaurants geopend.

Loetje 45 jaar

Zeg je Loetje, dan zeg je biefstuk, geserveerd in jus, met frites en wit brood, op een no-nonsense wijze. Maar tegenwoordig staan er ook vega burgers of pokébowls op het menu. Wat in 1977 begon als een gezellig buurt- en een biljartcafé in Amsterdam Zuid is in 45 jaar uitgegroeid tot een keten met 27 restaurants verspreid over heel Nederland.

Sinds juli 2020 is Loetje onderdeel van het Restaurant Company Europe (RCE). Met meer dan 75 restaurant- en cafélocaties is RCE de grootste horecagroep van Nederland. Naast Loetje maken horecaconcepten als Happy Italy, Beers & Barrels en Stan, aangevuld met stand-alone locaties als Waag in Leiden en De Vooruitgang in Eindhoven onderdeel uit van de groep.

Bron: RCE/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Loetje zet plantaardige variant van Biefstuk Bali op de kaart

Formulenieuws - Loetje’s Biefstuk Bali 0.0. is de naam van de plantaardige biefstuk, die restaurantketen Loetje vanaf woensdag op de kaart heeft staan. De plantaardige variant wordt vooralsnog alleen geserveerd in een vijftal restaurants: Amsterdam Zuidas, Ouderkerk aan de Amstel, Nijmegen, Rotterdam centrum en Eindhoven. Maar voor het einde van het jaar zal de plantaardige biefstuk in alle Loetje-restaurants beschikbaar...

Lees bericht


Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht


Rotterdam heeft eerste Beers&Barrels volgens nieuw concept

Horecaformule – Na een grondige verbouwing is de nieuwste Beers&Barrels vandaag geopend in Central Plaza aan de Weena in Rotterdam. Het is de eerste locatie volgens het nieuwe concept van Beers&Barrels, waar naast diverse bieren en een kwalitatief aanbod aan (dry-age) vleesgerechten, ook cocktails en vega(n) gerechten op de kaart staan.

Lees bericht


STAN opent nieuw restaurant in Maastricht

Restaurantketen - Limburg is met STAN Maastricht een hotspot rijker. Het restaurant dat valt onder horecagroep Restaurant Company Europe (RCE) opende recent de deuren in The Student Hotel, midden in de opkomende stadwijk Het Sphinxkwartier van de Maasstad.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid