Reeuwijk krijgt de dertigste Loetje locatie
![](/images/made/uploads/Loetje_Reeuwijk_(Medium)_1080_630_90.jpg)
Formulenieuws - Er is de afgelopen jaren al veel over gezegd en geschreven, maar nu zijn de plannen definitief; in de zomer van 2022 opent de restaurantketen een nieuwe locatie aan Elfhoeven. Het wordt de dertigste vestiging voor het biefstukrestaurant.
2022 wordt ook een jubileumjaar voor Loetje, het restaurantbedrijf bestaat dan namelijk 45 jaar bestaat. CEO Sandra van Halderen van Loetje is blij met de locatie aan één van de Reeuwijkse plassen “We zijn heel blij dat wij alsnog vandaag onze handtekening hebben mogen zetten. Het is écht een prachtige locatie voor Loetje, waar onze gasten straks naast onze gerechten, kunnen genieten van het mooie uitzicht over het water’.
De bouw van de locatie is in volle gang en gaat in de zomer van 2022 open. Ondanks de voortdurende coronabeperkingen, is Reeuwijk niet de enige locatie die Loetje in 2022 zal gaan openen. In januari jaar opent Loetje Houten en ook in Den Haag (Binckhorst) en Zwolle worden komend voorjaar nieuwe restaurants geopend.
Loetje 45 jaar
Zeg je Loetje, dan zeg je biefstuk, geserveerd in jus, met frites en wit brood, op een no-nonsense wijze. Maar tegenwoordig staan er ook vega burgers of pokébowls op het menu. Wat in 1977 begon als een gezellig buurt- en een biljartcafé in Amsterdam Zuid is in 45 jaar uitgegroeid tot een keten met 27 restaurants verspreid over heel Nederland.
Sinds juli 2020 is Loetje onderdeel van het Restaurant Company Europe (RCE). Met meer dan 75 restaurant- en cafélocaties is RCE de grootste horecagroep van Nederland. Naast Loetje maken horecaconcepten als Happy Italy, Beers & Barrels en Stan, aangevuld met stand-alone locaties als Waag in Leiden en De Vooruitgang in Eindhoven onderdeel uit van de groep.
Bron: RCE/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Grote prijsverschillen in een ‘diner voor 2’ binnen Europa
Analyse – Wat kost een avondje uit eten gaan in Europa? Ferrygogo zocht het uit en kwam tot de ontdekking dat Portugal, Spanje en Griekenland in Europa voordelig zijn. Voor een driegangendiner voor twee personen ben je in Zwitserland en Denemarken het meest kwijt.
Lees berichtRestaurant Beluga Maastricht gered van faillissement
Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.
Lees berichtEigen horecalocatie van Center Parcs op Zuiderzoet
Leisure – Vakantieparkorganisatie Center Parcs gaat voor het eerst in dertien jaar weer zelf een restaurant in Nederland beheren. Het restaurant komt op het compleet vernieuwde Zuiderzoet in Zeewolde.
Lees berichtFSIN: ‘Foodbedrijven worstelen met hun verdienmodel’
Analyse – “Bedrijven in food worstelen met hun verdienmodel. Krimpende marges, personeelstekorten en schaalproblemen baren grote zorgen. Het maakt ondernemen in de foodbranche een steeds ingewikkelder puzzel. Elk stukje moet op z’n plaats vallen, anders valt er een gapend gat in het verdienmodel”. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) ter gelegenheid van het verschijnen van de FSIN Food500 2024, een...
Lees berichtRestaurant ’t Slaakhuys opent in ‘Vrije Volk’-pand in Rotterdam
Horeca - Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieuwe restaurant ’t Slaakhuys. Het historische pand aan de Slaak heeft een flinke transformatie ondergaan.
Lees berichtFSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’
Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.
Lees bericht