Reiziger doneert statiegeld Schiphol aan goede doelen


Inzamelen van plastic flesjes op Schiphol

Statiegeld - Amsterdam Airport Schiphol, HMSHost International en Vermaat gaan gezamenlijk het statiegeld voor kleine PET-flesjes doneren aan goede doelen van Amref Flying Doctors en Made Blue. Deze twee goede doelen gaan het geld gebruiken om projecten voor schoon drinkwater in Afrika te financieren, maar ook voor veilige sanitaire voorzieningen en goede hygiëne.

Om het de lege flesjes te verzamelen voor de goede doelen zijn verschillende donatiebakken verdeeld over de pieren. Daarnaast staan er inzamelingspunten buiten de grote horecagelegenheden, bij enkele grote kantoren en vlak na check-in in Vertrek 1,2 en 3. Bij de veiligheidscontrole zijn tientallen donatiebakken geplaatst waar passagiers hun lege flessen kunnen afgeven.

Zero-waste luchthaven

Vanaf 1 juli 2021 wordt op kleine PET-flessen € 0,15 statiegeld gerekend. De donatiebakken zijn opgezet in samenwerking met horeca en andere partners op de luchthaven. HMSHost International zorgt ervoor dat de flessen weer in de keten worden gebracht. Passagiers en medewerkers kunnen kleine PET-flessen met statiegeld herkennen aan het statiegeldlogo op het etiket. Schiphol heeft de ambitie om in 2030 een zero-waste luchthaven te zijn.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht





FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid