Remia krijgt bezoek van minister Schippers


Industrie - In het kader van het nationaal Akkoord Verbetering Productsamenstelling bracht minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vandaag een bezoek aan de fabriek van Remia in Den Dolder. Schippers werd daarbij vergezeld door de VVD afdeling Zeist en door de verschillende partners uit het bedrijfsleven: de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Doel van het bezoek was om de minister in de praktijk te laten zien op welke manier bedrijven werken aan de reductie van zout, verzadigd vet en calorieën in producten. De minister en de vier brancheverenigingen (FNLI, CBL, KHN en Veneca) ondertekenden eind januari het Akkoord Verbetering Productsamenstelling met als doel om de verbetering van producten en maaltijden over de hele linie te verbreden en versnellen, zodat consumenten minder zout, verzadigd vet en calorieën binnenkrijgen. Sauzenfabrikant Remia gunde minister Schippers een kijkje in haar fabriek in Den Dolder. Het bedrijf heeft de laatste jaren ingezet op reductie van zout, suiker en verzadigd vet in haar producten. Het zoutgehalte is over het gehele assortiment met 5% teruggebracht en 90% van alle Remia producten voldoet aan de ‘Ik kies bewust’-norm (het Vinkje). Remia directeur Karel de Rooij: ”Remia streeft voortdurend naar een gezondere productsamenstelling, waarbij geen concessies worden gedaan aan de smaak.”  Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid