‘Restaurants mogen blijven bezorgen, afhalen is niet toegestaan
Coronavirus - Hoewel de precieze uitwerking van alle bekendgemaakte maatregelen nog moet volgen, lijkt het er op dat afhalen van eten wordt verboden, maar dat restaurants wel maaltijden mogen bezorgen. Maaltijdenbezorger Thuisbezorg maakt bekend morgen met ondersteunende maatregelen te komen voor de getroffen horecabedrijven.
Dat liet minister Slob tussen de regels door weten op een vraag tijdens de persconferentie zondag. Maar hij gaf ook aan dat daar later meer duidelijkheid over zou komen. Dat het bezorgen van eten is toegestaan, mits daar voorzichtig mee wordt omgegaan, liet ook het van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport weten op social media.
Ook Jiske Groen meldde in een tweet dat Thuisbezorgd vooralsnog gewoon open blijft en dat de overheid zich met de maatregelen vooral richt op het uit eten gaan.Thuisbezorgd.nl kondigde afgelopen vrijdag aan voorlopig contactloos te bezorgen. De bestelling wordt bij de deur achtergelaten, om direct contact tussen klant en bezorger te vermijden. Het bezorgbedrijf maakt tevens bekend morgen met meer maatregelen te komen, om de zeer zwaar geraakte restaurant sector te ondersteunen.
Zondagavond al reden er al tal van nieuwe bezorgers door de straten naar thuisadressen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ad Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s
Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan het Stadhuisplein in Rotterdam.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtKHN bereikt akkoord over nieuwe Horeca-cao
Personeel - KHN is samen met FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Er lag al een overeenkomst tussen beide partijen, maar maandag werd bekend dat de achterban van FNV Horeca ook akkoord is.
Lees berichtNederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award
Wedstrijd - Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.
Lees berichtEssense nieuwe high-end cateraar in eventcatering
Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.
Lees bericht‘Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca’
Analyse - Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft bereikt. Het totaal aantal dienstverbanden komt in 2023 uit op 517.000.
Lees bericht