REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt


De ingang van de 100% vegetarische supermarkt in Berlijn van REWE met 2700 artikelen / Foto bij: REWE/Christoph Grosse

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

De winkel is 212 vierkante meter groot en oogt compact en overzichtelijk. De supermarkt aan de Warschauer Brücke in de wijk Friedrichshain heeft meer dan 2.700 veganistische producten. In de reguliere REWE-winkels omvat het assortiment 1.400 veganistische artikelen. Dat aanbod is de laatste jaren wel gegroeid. De “REWE volledig plantaardig” biedt naast dit assortiment ook veel plantaardige producten van diverse start-ups.

Leereffecten

REWE is op veel meer fronten aan het experimenteren met shopconcepten. Zo heeft het al op verschillende plaatsen een onbemande locatie. Het retailbedrijf wil met speciale gemakslocaties door Duitsland heen, meer klanten aan zich binden. Peter Maly, CEO van de REWE Group, ziet de plantaardige supermarkt als een belangrijke test: “Met ‘REWE volledig plantaardig’ laten we zien hoe gevarieerd en groot het aanbod aan veganistische producten is. Voor onze klassieke supermarkten verwachten we vooral leereffecten”.

Bron: REWE/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kipster gaat dankzij Lidl van drie naar tien Kipsterstallen

Formulenieuws - Lidl en Kipster hebben in Barneveld officieel de derde Kipsterstal geopend. Bij die gelegenheid is tevens gesproken over het uitbreiden van het aantal stallen naar tien. Ook lanceerde Lidl een nieuw product: het Kipster-brood. De akkers waar het graan groeit worden bemest met Kipster kippenmest. Hiermee is de Kipster kringloop gesloten.

Lees bericht


Giftclub opent 8 nieuwe winkels in half jaar tijd

Formulenieuws - De Giftclub opende eind juni en begin juli drie nieuwe franchise Giftclub winkels in IJsselstein, Kloosterzande en Hengelo. Eerder dit jaar opende al vijf andere Giftclubs hun deuren. Zeven locaties worden gerund door supermarktondernemers, die per 1 juli in hun supermarkt moesten stoppen met de verkoop van tabak.

Lees bericht


Samenwerking HEMA en La Place eindigt in augustus

Formulenieuws – De La Place restaurants in de HEMA locaties in Hilversum en Alkmaar zullen per week 33 en 34 hun deuren sluiten. De sluiting in de eerste helft van augustus is het gevolg van de voorgenomen verzelfstandiging van La Place. De La Place-producten blijven wel beschikbaar voor de klanten van Jumbo. Ook de verskeukens bij de Jumbo supermarkten blijven in hun huidige...

Lees bericht


Restaurantketen La Place verder als zelfstandige organisatie

Formulenieuws – Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandag is bekendgemaakt dat La Place, onderdeel van Jumbo, verder gaat als zelfstandige organisatie. Na een strategische heroverweging heeft Koninklijke Jumbo Food Groep de intentie om de activiteiten van de foodserviceformule onder te brengen in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als beoogd aandeelhouders.

Lees bericht

De Vegetarische Slager wordt steeds plantaardiger

Samenwerking - De Vegetarische Slager gaat meer samenwerken met de eivervangers van The EVERY Company, waardoor de producten steeds plantaardiger worden. Veel producten zijn dat al, maar nog niet allemaal. Het online platform ChangeInc. voor toekomstmakers vraagt zich daarom af wordt de Vegetarische Slager straks niet de Veganistische Slager?

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid