REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt


De ingang van de 100% vegetarische supermarkt in Berlijn van REWE met 2700 artikelen / Foto bij: REWE/Christoph Grosse

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

De winkel is 212 vierkante meter groot en oogt compact en overzichtelijk. De supermarkt aan de Warschauer Brücke in de wijk Friedrichshain heeft meer dan 2.700 veganistische producten. In de reguliere REWE-winkels omvat het assortiment 1.400 veganistische artikelen. Dat aanbod is de laatste jaren wel gegroeid. De “REWE volledig plantaardig” biedt naast dit assortiment ook veel plantaardige producten van diverse start-ups.

Leereffecten

REWE is op veel meer fronten aan het experimenteren met shopconcepten. Zo heeft het al op verschillende plaatsen een onbemande locatie. Het retailbedrijf wil met speciale gemakslocaties door Duitsland heen, meer klanten aan zich binden. Peter Maly, CEO van de REWE Group, ziet de plantaardige supermarkt als een belangrijke test: “Met ‘REWE volledig plantaardig’ laten we zien hoe gevarieerd en groot het aanbod aan veganistische producten is. Voor onze klassieke supermarkten verwachten we vooral leereffecten”.

Bron: REWE/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht

Wakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten

Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...

Lees berichtDuitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid