RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open


Team Rijks / Foto bij: Chantal Arts met rechts op de foto Executive Chef Joris Bijdendijk

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Bijdendijk, die voor het zesde jaar op rij in de Top 100 van de Best Chef Awards staat, werkte samen met chef-koks Yascha Oosterberg, Friso van Amerongen en zijn team aan een nieuw menu. Hierop zijn klassiekers te vinden zoals de millefeuille van rode biet, maar ook veel nieuwe gerechten in het RIJKS NEXT menu, zoals gepofte hanenkam met een sambal van Hollandse garnaaltjes.

Het interieur van het nieuwe RIJKS komt wederom uit de koker van Paul Linse. Er is gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren, waardoor de sfeer in het restaurant warm aanvoelt. De keuken is uitgebreid waardoor je verspreid door het restaurant chefs en sommeliers hun gerechten en wijnen ziet voorbereiden.

Ook voor het nieuwe jaar worden volop plannen gemaakt; binnenkort wordt het eerste gastchef-event aangekondigd, waarvoor een internationaal gerenommeerde chef naar het Museumplein zal afreizen.

Bron: RIJKS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Restaurant Beluga Maastricht gered van faillissement

Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.

Lees bericht




FSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’

Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.

Lees bericht

Kookmarathon levert bijna twee ton op voor kinderoncologie

Actie - Zondag 26 mei ging om 12 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbeste chefs waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks, gaven 24 uur lang in de keuken het stokje aan elkaar door, om geld in te zamelen voor het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid