RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open


Team Rijks / Foto bij: Chantal Arts met rechts op de foto Executive Chef Joris Bijdendijk

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Bijdendijk, die voor het zesde jaar op rij in de Top 100 van de Best Chef Awards staat, werkte samen met chef-koks Yascha Oosterberg, Friso van Amerongen en zijn team aan een nieuw menu. Hierop zijn klassiekers te vinden zoals de millefeuille van rode biet, maar ook veel nieuwe gerechten in het RIJKS NEXT menu, zoals gepofte hanenkam met een sambal van Hollandse garnaaltjes.

Het interieur van het nieuwe RIJKS komt wederom uit de koker van Paul Linse. Er is gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren, waardoor de sfeer in het restaurant warm aanvoelt. De keuken is uitgebreid waardoor je verspreid door het restaurant chefs en sommeliers hun gerechten en wijnen ziet voorbereiden.

Ook voor het nieuwe jaar worden volop plannen gemaakt; binnenkort wordt het eerste gastchef-event aangekondigd, waarvoor een internationaal gerenommeerde chef naar het Museumplein zal afreizen.

Bron: RIJKS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Heineken hoofdsponsor van Amsterdam jubileumjaar

Sponsoring – De Amsterdamse bierbrouwer Heineken wordt officieel hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar. Om de samenwerking te vieren, hieven burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en Heineken CEO Dolf van den Brink in de oude bestuurskamer van de bierbrouwer aan het Tweede Weteringplantsoen in Amsterdam het glas.

Lees bericht


Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees bericht


Joris Peters zoekt opvolger Aan de Zweth in Schipluiden

Restaurant - Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft gelegen restaurant wordt ter overname aangeboden omdat de ondernemer elders een nieuwe uitdaging wil aangaan in een kleiner restaurant.

Lees bericht


Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix

Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...

Lees bericht

Nice to Meat in de race voor beste steak ter wereld

Verkiezing - De Nederlandse horecaslagerij en vleesimporteur Nice to Meat in Almere is vorige week tijdens de internationale World Steak Challenge – de ‘Oscars voor steaks’ – volop in de prijzen gevallen. Een tachtigkoppige vakjury van slagers en chefs bekroonde de inzendingen van Nice to Meat met maar liefst acht gouden medailles, twee zilveren medailles en een bronzen medaille. Uit de winnaars...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid