Rise SAFE-label moet werknemers veiligheidsgarantie geven op kantoor
Kantoor – Facilitair dienstverlener Sodexo en Bureau Veritas hebben een het Rise SAFE-label ontwikkeld dat de bezorgdheid bij werknemers over de veiligheid op kantoor weg moet nemen. Klanten van Sodexo kunnen na een uitgebreide audit dit Rise SAFE-label ontvangen en zo organisaties helpen om de zorgen weg te nemen.
Uit onderzoek blijkt, volgens Sodexo, dat veel werknemers zich zorgen maken over de terugkeer naar kantoor. Werknemers willen weten dat een werkgever alle mogelijke maatregelen heeft genomen om ze een veilige werkplek te bieden als ze weer terug mogen keren naar kantoor in deze coronatijd, aldus het bedrijf. Volgens dit onderzoek blijkt 41% bang te zijn om besmet te raken en is 37% niet overtuigd dat 1,5 meter afstand bewaard kan worden. Daarnaast verwacht 88% van de werkgever dat deze informatie geeft over de manier waarop veiligheid en hygiëne zijn geregeld. Marcel Brouwer, COO IFM bij Sodexo Nederland: “Bij de terugkeer op de werkplek is het belangrijk dat werknemers zich veilig en vertrouwd voelen en dat organisaties weer optimaal kunnen functioneren. Klanten vragen ons om ze daarbij te ondersteunen. Dat doen we met ons ‘Samen Sterk’ programma. De samenwerking met Bureau Veritas, als onafhankelijke auditor van best practices en maatregelen op de werkplek, versterkt onze inzet om onze klanten, gasten en servicegebruikers te ondersteunen, zodat zij in alle vertrouwen weer aan het werk kunnen.”
Zekerheid
Het Rise SAFE-label moet de zekerheid geven dat alle noodzakelijke maatregelen op het gebied van gezondheid, veiligheid en hygiëne zijn genomen om veilig terug te keren naar de werkvloer. Bureau Veritas - een mondiaal opererende B2B-dienstverlener op het gebied van testen, inspecteren en certificeren - verstrekt het Rise SAFE-label na een 50 punten tellende audit. Het label is een wereldwijd initiatief van Sodexo Group en Bureau Veritas en is zes maanden geldig.
PGGM
Nadat het hoofdkantoor van Sodexo in Rotterdam het label in als eerste kreeg uitgereikt, is pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM in Zeist de eerste klant van Sodexo die onlangs het label heeft behaald door de audit met succes af te ronden. Punten waarop gecorntroleerd wordt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van grondmarkeringen en borden om sociale afstand en juiste processtromen te waarborgen, aanwezigheid van contactloze betaling, een desinfecterend protocol met geschikte producten of hygiëneschermen om medewerkers te beschermen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval
Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.
Lees bericht‘Helft van Europese vleeseters mindert vleesconsumptie’
Plantaardig - Ruim de helft van de Europese vleeseters is actief bezig hun vleesconsumptie te verminderen. Dit is 5% meer dan vorig jaar. Dit blijkt uit het Europees gefinancierde Smart Protein onderzoek uitgevoerd door ProVeg International in samenwerking met de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit Gent.
Lees berichtEnergie, snelheid en gemak centraal bij Sodexo’s Kitchen Works
Catering – Sodexo lanceert de nieuwe foodservice Kitchen Works waarin energie, snelheid en gemak centraal staan. Het aanbod is duurzaam en gezond van comfortfood tot salades. Volvo Nederland is de eerste locatie waar het nieuwe concept van Sodexo is gepresenteerd.
Lees berichtSodexo lanceert cateringconcept Modern Recipe
Catering - Sodexo lanceert een nieuw foodserviceconcept, genaamd Modern Recipe. Het concept staat voor samen gezond en verrassend eten. Aan de basis vooral veel plantaardige seizoensproducten van lokale Nederlandse leveranciers.
Lees berichtCateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen
Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.
Lees berichtZorgsector met elkaar in gesprek over duurzame voeding
Bijeenkomst – De zorgsector gaat op 7 juni aanstaande in gesprek met elkaar over de transitie naar meer duurzame en gezondere voeding. Tijdens deze ‘ToekomstProeverij’ wordt gekeken op welke wijze de intenties in Green Deals kunnen worden versneld.
Lees bericht