Rutger van der Hoeven wint prestigieuze kookwedstrijd
Wedstrijd - Rutger van der Hoeven heeft de vooraanstaande kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôtisseurs gewonnen. De souschef van restaurant Bridges in Amsterdam versloeg maandag 16 mei in Beverwijk vier jonge collega’s en mag in oktober Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Mexico.
Van der Hoeven was één van de vijf jonge en veelbelovende souschefs, die bij de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk in actie kwamen tijdens de jaarlijkse kookstrijd. Hij werkt in de keuken van Bridges, het restaurant van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.
Van 5 tot en met 8 oktober vertegenwoordigt Van Der Hoeven Nederland in de internationale finale in Mexico City, waar twintig landen strijden om de hoogste eer. Hij wordt daar begeleid door Sander de Vette van restaurant De Mandemaaker uit Spakenburg, de winnaar van vorig jaar.
De andere souschefs die in Beverwijk streden om de Nederlandse titel, werken in de keukens van De Mandemaaker in Spakenburg, Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo, Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Landgoed Hotel Carelshaven in Delden.
Alle deelnemers zijn beoordeeld door een keukenjury en een tasting jury. De keukenjury bestond uit Claudia Braxhoofden en Tim Middag. De tasting jury werd gevormd door Yolanda van der Jagt, Michel Sturkenboom, Liz Boers en Ted Janssen.
Bron: Chaîne des Rôtisseurs
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Gerrit de Kiewit Trofee voor Chiel Dohmen van ‘By Chiel’
Onderscheiding - Chiel Dohmen, eigenaar van restaurant By Chiel in Zutphen, heeft de Gerrit de Kiewit Trofee ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding als erkenning voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van jong culinair talent. De onderscheiding werd uitgereikt door Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué van de Chaîne des Rôtisseurs Nederland.
Lees berichtMarco van der Wijngaard net niet in wereldfinale Bocuse d’Or
Wedstrijd - Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) zijn er net niet in geslaagd om een plek te winnen in de wereldfinale van Bocuse d’Or. Het team kreeg een penalty en eindigde ondanks een goede prestatie tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim de 11de...
Lees berichtMarco Westra nieuwe maître restaurant Hemel & Aarde
Benoeming - SVH Meestergastheer Marco Westra wordt de nieuwe maître van restaurant Hemel & Aarde. Per 1 februari 2023 maakt hij de overstap van het Amsterdamse restaurant Bridges naar de horecagelegenheid in de binnenstad van Utrecht, de stad waar hij woont.
Lees berichtGerrit de Kiewit-trofee voor restaurant Bridges van The Grand
Onderscheiding – Chaîne des Rôtisseurs heeft deze week de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt aan Emmy Stoel en Raoul Meuwese van restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het management van het restaurant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd werkzaam is, als dank voor de tijd en kennis.
Lees berichtKookwedstrijd ‘Generational Flavours’ voor alle koksopleidingen
Wedstrijd - Rational Nederland organiseert samen met een aantal partners een kookwedstrijd ‘Generational Flavours’ voor alle koksopleiding. Bij de wedstrijd draait het om de smaak van de jongeren. Centraal dus de vraag: Wat kook jij als je familie of vrienden over de vloer komen en je indruk wil maken? Jonge kooktalenten die mee willen doen, moeten een team samenstellen uit...
Lees bericht