Marco Westra nieuwe maître restaurant Hemel & Aarde


SVH Meestergastheer Marco Westra wordt de nieuwe maître van restaurant Hemel & Aarde

Benoeming - SVH Meestergastheer Marco Westra wordt de nieuwe maître van restaurant Hemel & Aarde. Per 1 februari 2023 maakt hij de overstap van het Amsterdamse restaurant Bridges naar de horecagelegenheid in de binnenstad van Utrecht, de stad waar hij woont.

“In mijn 5 jaar bij Bridges heb ik alles bereikt dat ik voor ogen had. Mijn gevoel zegt dat het tijd is om ruimte te maken voor nieuw talent en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging”, aldus Westra. In Hemel & Aarde, dat haar deuren opende in het voormalig Polman’s Huis, heeft hij deze nieuwe uitdaging gevonden. “Het is een prachtige zaak waar op zeer hoog niveau wordt gekookt. Een project waar ik in geloof en met mijn visie op gastvrijheid van meerwaarde kan zijn.”

Eerder dit jaar slaagde Westra voor zijn Meesterproef, waarna hij afgelopen zomer tot de 46ste SVH Meestergastheer van Nederland werd benoemd. Rene van der Weijden, chef de cuisine van Hemel & Aarde, kijkt dan ook uit naar zijn komst: “Ik ben trots op het feit dat hij voor Hemel & Aarde heeft gekozen en kijk er naar uit om onze zaak samen naar het volgende niveau te tillen.”

Librije’s Zusje

Westra begon ooit als leerling bij Librije’s Zusje in Zwolle en groeide daar door tot assistent sommelier. Na werkzaam geweest te zijn bij o.a. Hoefslag (Bosch en Duin) en wijncafé Lefebvre (Utrecht), ging hij in 2018 aan de slag bij Bridges in het Amsterdamse hotel Sofitel Legend The Grand.

Hemel & Aarde

Hemel & Aarde opende in het najaar 2020 aan de Keistraat. Het team wordt gevormd door Rene van der Weijden (chef), Tom Appeldoorn (sommelier) en Justin Pieters (horecamanager). Samen met het team brengen zij in de horecagelegenheid ‘een ode aan de seizoenen’.

Bron: Vermaat/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht

Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees bericht



Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht

Nieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg

Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid