SAB en Staatsbosbeheer verlengen samenwerking


Catering - SAB Catering en Staatsbosbeheer verlengen de samenwerking voor de horeca ’s IJgenweis eten & drinken in de natuurgebieden Schoorlse Duinen en het Drents-Friese Wold in Appelscha met vijf jaar. De horeca ’s IJgenweis eten & drinken zijn een onderdeel van het gastheerschap van Staatsbosbeheer. SAB levert daarmee de invulling van het concept Buitengewoon Lekker, dat inmiddels in vijf van de acht centra van Staatsbosbeheer is geïntroduceerd. De horeca is een belangrijk onderdeel van het Buitencentrum, die onder meer een winkel, een informatiebalie, expositie en zaalruimte voor groepsbijeenkomsten omvat. De horeca en het Buitencentrum ontwikkelen gezamenlijk arrangementen voor de publieke en zakelijke markt. Bij de horecaformule IJgenweis eten & drinken, dat in 2009 is ontwikkeld voor Staatsbosbeheer, gaat het om volledig ondernemerschap. In het aanbod worden de seizoenen gevolgd en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten. Hans van Doorn, adjunct-directeur SAB: “De horeca is gericht op het uitdragen van duurzaamheid en natuurbeleving, de doelstellingen van Staatsbosbeheer. “ De IJgenweis formule wordt ook als eventconcept in samenwerking met Staatsbosbeheer toegepast. “Zo hebben wij onlangs gezamenlijk zeven dagen op de Margriet Winter Fair gestaan in de Jaarbeurs Utrecht”, aldus Hans van Doorn. De menukaart is vanaf dit jaar vormgegeven als IJgenweiskrant met daarin informatieve artikelen over de locatie, natuuractiviteiten en regionale producten. Naast de IJgenweis horeca ’s in Schoorl en Appelscha voert SAB deze horecaformule in nog twee natuurgebieden: Het Streekbos in Bovenkarspel en in stadspark Clingendael in Den Haag. Bron: SAB Catering

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid