Selecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken


CEO Tim Goossens bij Selecta Benelux ziet vooral in de zorgsector de vraag naar minimarkets toenemen

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Nu het exploiteren van bemande winkels en cafetaria’s steeds duurder wordt in verschillende sectoren, zoekt de foodsector naar oplossingen. Technologie biedt daarvoor een oplossing voor cafetaria’s en winkels. Daarom verwacht Selecta dat foodtech-toepassingen volgend jaar steeds meer ingeburgerd zullen raken. Het gaat dan bijvoorbeeld om automaten met bereide maaltijden waar contactloos betaald kan worden, of minimarkets met zelfbediening. Een voorbeeld daarvan zijn de Albert Heijn to go en Delhaize Shop & Go-concepten, die mede ontwikkeld werden door Selecta. Selecta wil deze ervaring en de expertise op het vlak van koffiebedeling blijven inzetten om nieuwe foodtech-toepassingen te ontwikkelen.

Shop & Go

Vooral in de zorgsector is er vraag naar deze oplossingen. “Een recente implementatie van een foodwall in het Rijnstate-ziekenhuis in Zevenaar bevestigt de groeiende behoefte aan dergelijke oplossingen”, merkt CEO Benelux bij Selecta Tim Goossens. “Onze Shop & Go-oplossing biedt een alternatief. Ziekenhuizen zijn een ideale omgeving voor foodtech-oplossingen, vanwege hun 24/7-activiteit en de diversiteit aan mensen die behoefte hebben aan bepaalde producten, van patiënten tot bezoekers en het medisch personeel zelf.

Blockchain

Daarnaast blijft de integratie van blockchaintechnologie een belangrijke innovatie. Selecta introduceerde dit jaar enkele nieuwe automaten die blockchain-valuta accepteerden tijdens het Breakpoint Solana technologie-evenement in Amsterdam. “Die blockchain-integratie leidde tot heel wat enthousiaste reacties en zal volgend jaar verder worden uitgerold. We zijn erg trots op deze primeur”, aldus Goossens.

Bron: Selecta/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Meer onbemande Omise-shops bij parken Molecaten

Leisure - Molecaten campings en vakantieparken slaat de handen ineen met Omise voor de inzet van onbemande parkshops. De eerste onbemande Shop in hun onderlinge samenwerking werd in de zomer van 2023 geopend op Molecaten Park Waterdunen. Deze draait inmiddels zo succesvol dat beide partijen nu verder gaan samenwerken.

Lees bericht


Dunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees bericht

Selecta en Vitamin Well gaan samenwerken in Europa

Samenwerking - Vendingspecialist Selecta en Vitamin Well, leverancier van functionele dranken en proteïnerepen, gaan samenwerken op de Europese markt. Selecta gaat in de automaten het aanbod gezonde producten uitbreiden met de producten van Vitamin Well

Lees bericht

Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid