Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten


Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk, zoals hier bij Bieze

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Op de zondag, de familiedag voor de Belgische horecaondernemers, was het redelijk druk. Het beursbezoek is niet alleen een dagje uit, maar het is ook het zien en proeven van wat de deelnemende exposanten hebben te bieden. Er wordt daarom veel aandacht geschonken aan de presentatie van de producten en de stands. Met name de stands bieden bezoekers als deelnemers aan de beurs altijd veel stof tot nadenken over hun eigen presentatie.

Kwaliteit

Zoals gezegd op de beurs, die van zondag 17 tot en met 19 maart in de Expo in Gent werd gehouden, veel aandacht  voor kwaliteitsvlees en visspecialiteiten. Sommige presenteerden naast het dierlijke product, ook de plantaardige varianten. Ook in België stijgt de vraag naar meer plantaardig, lieten diverse exposanten weten, maar de vraag naar vleesalternatieven is nog niet te vergelijken met die in Nederland. Wat wel opviel is dat de kwaliteit van de plantaardige producten zoals die op de beurs worden aangeboden. Zowel in textuur als smaak benaderen veel producten de kwaliteit van de vleesvariant. Wat dat betreft leggen onze zuiderburen de kwaliteitsstandaard toch op de meeste culinaire vlakken net iets hoger dan Nederlanders.

Bron: @FoodClicks

Van Tol Convenience uit Den Bosch was er met de nieuwste Spaanse producten
Nogg, geen eieren, maar plantaardig
Emmi met Caffe Latte met een proteïne variant en een nieuwe smaak
Het Nederlandse bedrijf Noix voor het eerst aanwezig met forse stand omdat het assortiment steeds verder uitbreidt
De salades van Bieze
De Kroes uit Hilversum met vers vakmanschap
Vegan Deli, is van een ander niveau plantaardig
Volle stand bij Verstegen kruiden & Spices
Totem Chocolade Fondue van een Belgische patissier
'Wijze worsten met groente gedraaid' gecombineerd met kwaliteitsvleesproducten
Oesters geteeld in Nederland, maar zelden in die kwaliteit beschikbaar in ons land
Wie oesters eet, wil bubbles
Plant-based producten van Monkey by the Sea

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht
REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid