Shell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup


Het winnende team van de Shell Barista Cup 2023 / Foto bij: Inge van Beekum

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

De winnende koffiespecial genaamd ‘Latte Sweet Pistachio’ zal later dit jaar verkrijgbaar zijn op alle Shell stations met bakkerijlocatie in de vier landen die het tegen elkaar opnamen in de competitie. De winnende koffiespecial is een combinatie van melkschuim, pistache siroop, espresso en pistache poeder.

Competitie

De Shell Barista cup is een maandenlange competitie die eind 2023 van start ging, waarin barista’s getest worden op het gebied van koffiekennis, latte art-vaardigheden, creativiteit en presentatie. Als onderdeel van de competitie brengt elk station een unieke receptuur voor een koffiespecial in.Een deskundige jury beoordeelde de werkwijze, presentatie en de creativiteit van koffiespecials.

Dirty Matcha Latte

Tijdens editie 2022 wist Shell Café Oeijenbraak de hoofdprijs te winnen met  Dirty Matcha Latte, een koffiespecial met espresso, matcha, witte chocolade en havermelk, nog altijd bij de Shell locaties verkrijgbaar. Met de competitie wil Shell de kwaliteit en kennis over koffie in de shops verhogen. “In deze wedstrijd gaan teams in de stations aan de slag met onze eigen Shell Café koffieblends in combinatie met smaak, kwaliteit, workflow, afstellingen en melkvarianten, wat resulteert in een nog betere koffie beleving en kwaliteit”, aldus Kees van Wezel, Head of Foodservice & Coffee Benelux & France.

Bron: Shell/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees berichtShell opent in Rotterdam tweede Shell Mobility Hub

Tankstation – In Rotterdam opende Shell dinsdag de tweede zogenaamde Shell Mobility Hub. De eerste locatie is gevestigd in Den Haag. Bij de locatie aan het Hofplein kunnen niet alleen voertuigen worden opgeladen, maar kunnen reizigers ook gebruik maken van andere - elektrische - vervoersmiddelen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid