Shell zet met Haagse Mobility Hub stip aan de horizon


Shell Mobility Hub in Den Haag met het bekende Shell Café-concept

Formulenieuws – Shell heeft deze week de eerste van in totaal vijf geplande hub’s geopend. Met de Shell Mobility Hub  aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag laat Shell haar visie zien op de toekomstige mobiliteitsbehoefte. De oplaadlocatie voor elektrische voertuigen is in samenwerking met Q-park neergezet en heeft een shopconcept met werk- en verblijfsmogelijkheden voor buurt en reiziger.

Een netwerk van Mobility Hubs is volgens Shell een oplossing voor binnensteden waar de druk op de leefbaarheid toeneemt. Want Mobility Hubs brengen handige diensten voor de hedendaagse stadsbezoeker, reiziger en mobiele werker op één plek samen.

De locatie vertoont grote gelijkenis met het shopconcept Shell Café dat de energieleverancier uitrolt langs de Nederlandse wegen. Ook op deze locatie aandacht voor kwaliteitskoffie en vers belegde broodjes, salades en snacks. Ook kant-en-klaar maaltijden zijn beschikbaar voor de gast die ook iets te eten mee wil nemen voor thuis, of dit ter plekke wil nuttigen. Een magnetron is daarvoor aanwezig. Daarnaast praktische zaken als autobenodigdheden en cadeauartikelen.

Services

Bezoekers van de locatie kijken aan de ene kant uit op de snelle oplaadplekken voor auto’s en andere vervoersmiddelen in de parkeergarage en aan de andere kant op een van de uitvalswegen van de Haagse hofstad. Op de locatie is niet alleen ruimte om de inwendige mens te voorzien van eten en drinken, er zijn ook werk- en vergaderplekken aanwezig. Zelfs een afgesloten cabine om ongestoord te vergaderen of te bellen is beschikbaar, die via Seats to Meat gereserveerd kan worden. Ook kent de locatie stomerij-inleverpunt en kunnen er kledingvermaak-artikelen worden ingeleverd. Deze kunnen door bezoekers of buurtbewoners worden afgegeven en op de locatie ook weer worden opgehaald. Er is zelfs een inleverpunt voor gebruikte kleding die door het Leger des Heils geleegd wordt.

Pilotlocaties

Shell gaat nog vier hubs openen in Nederland. Die locaties gaan volgend jaar open. De Haag is een duidelijke pilotlocatie. De ervaringen van Den Haag worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de overige hubs. Shell is wereldwijd de eerste energiemaatschappij die met een Shell Mobility Hub komt en zal dus zelf moeten gaan ervaren wat werkt wel en niet.

(In de volgende uitgave van @FoodClicks een uitgebreid interview met Shell over de stappen die de energiemaatschappij momenteel zet in de mobiteitstransitie. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsShell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees bericht
Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid