Sligro gelooft in krachtig herstel ondanks omzetdaling


De kruidenafdeling bij de ZB-locaties van Sligro 3.0

Groothandel – Ondanks het omzetverlies over de eerste maanden van dit jaar door alle coronamaatregelen, ziet Sligro de komende periode met vertrouwen tegemoet. Zo is de groothandel gestart met de bouw van een nieuw vers-distributiecentrum in Veghel, is de ombouw van de zelfbedieningslocaties naar de 3.0 formule hervat met de verbouwing van Sligro Heerlen en wordt gestart met een bezorgservicelocatie in Gent en een zelfbedieningslocatie in Leuven.

De groothandel in Veghel ziet weliswaar enkele onzekerheden in de markt zoals dreigende inflatie en te korten in grondstoffen en personeel, maar heeft voldoende vertrouwen in het herstel van de markten waarin het actief is. In een toelichting schrijft de directie: “De gevolgen van de lockdown hielden tot medio mei onze afzetmarkten in de greep. Met de effectuering van de versoepelingen, zagen we het herstel met name in juni krachtig optreden”.

Sligro kijkt alleen met enige bezorgdheid naar de segmenten bedrijfscatering, evenementen en onderwijs, maar ziet bij de overige klantsegmenten een krachtig herstel. Zo krachtig zelfs dat de groothandel in de loop van de tweede jaarhelft weer verwacht terug te keren naar het niveau van voor de COVID-crisis.

Omzetverlies

De omzet van Sligro daalde in de eerste zes maanden met ruim 16% tot €788 miljoen. Onderaan de streep leidde dat tot een verlies van €4 miljoen. Voor een deel was dat verlies ook terug te leiden op het feit dat er in tegenstelling tot 2020 er dit jaar twintig weken geen producten konden worden verkocht aan particulieren omdat de locaties niet toegankelijk waren voor consumenten.

Op orde

Financieel heeft Sligro de boel op orde en ook organisatorisch heeft het bedrijf de nodige stappen gezet. Een groot deel van de Heineken-klanten is al overgezet op het nieuwe systeem en krijgt nu het beloofde gemak van één bestelling, één levering en één factuur. Verder is de samenwerkingsvorm met verspartner Smeding herzien om voor tot een betere invulling van de AGF-propositie te komen voor de Sligro-klanten, in zowel Nederland als België. Het nieuwe model is ingevoerd in het tweede kwartaal en leidt niet alleen tot een beter assortiment, maar ook tot inkoopvoordelen en een verdere efficiency in de keten.

Vooruitzichten

Ondanks de recente toename van het aantal besmettingen en het terugdraaien van enkele versoepelingen, vreest Sligro vooralsnog geen grootschalige herinvoering van beperkingen. “Wij richten ons dan ook op een verder herstel van de verschillende klantsegmenten in de loop van de tweede jaarhelft”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsID&T verruilt na 20 jaar Heineken voor AB Inbev

Festival - Bezoekers van de festivals Mysteryland, Defqon.1, en Awakenings drinken voortaan geen producten meer van Heineken, maar van AB InBev. Na 20 jaar heeft festivalorganisator ID&T Groep de samenwerking met Heineken beëindigd en stapt de organisator over op de biermerken Bud en Corona.

Lees bericht

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht

Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht


BOB wordt VIB bij De Vrienden van Amstel LIVE

Event – De 26e editie van De Vrienden van Amstel LIVE is van start gegaan. Tot en met 26 januari bezoeken 200.000 vrienden de grootste Amstel kroeg van Nederland. Zoals in iedere kroeg is het de vraag: wie is de BOB vandaag? Om de BOB extra positief in de schijnwerpers te zetten introduceert De Vrienden van Amstel LIVE de VIB; oftewel de ‘very...

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid