Sligro groeit harder dan de markt in eerste kwartaal


De groothandel uit Veghel merkt wel dat het sentiment in Nederland en België aan het veranderen is en de bestedingen afnemen als gevolg van het economische klimaat

Groothandel - Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2023 een omzet van €634 miljoen, een toename van €166 miljoen. Die groei ligt 35,5% hoger dan dezelfde periode vorig jaar (€468 miljoen), maar dat kwam mede door de lockdownperiode waarin het bedrijf en de foodservicemarkt toen nog zaten.

Met de groei in omzet, in zowel Nederland als België, heeft Sligro de markt verslagen en de positie verder uitgebreid, zo laat het weten in een toelichting. De omzetgroei in Nederland was bovendien volledig autonoom, waar in België de omzet van de van Metro overgenomen vestigingen kon worden meegerekend. Sligro realiseerde daar in het eerste kwartaal een omzet van €31 miljoen en over het verdere verloop is Sligro optimistisch.

Tabak

De tabaksomzet nam in absolute zin maar licht toe, laat Sligro weten, waardoor tabak als percentage van de totale omzet verder daalde naar 7,4%. Daarnaast meldt de groothandel dat de impact van inflatie op de omzet iets afvlakte  in het eerste kwartaal ten opzichte van de laatste maanden van 2022, maar is met bijna 9% nog altijd fors.

Bezorging

In de zelfbediening is bij Sligro sprake van lichte druk op de volumes. De groei komt met name uit de bezorgoperatie. Binnen de bezorging komt de groei voornamelijk van de grotere nationaal opererende klanten en blijven de lokale kleinschalige horecaklanten nog wat achter.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht


Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht




Sligro-M heropent vernieuwde groothandel in Brussel

Groothandel – Op donderdag 7 december 2023 is de volledig vernieuwde vestiging van Sligro-M in Brussel heropend. De openingshandeling werd gezamenlijk verricht door Laurent Nys (directeur van de vroegmarkt Mabru), Ludivine de Magnanville (voorzitter van de Federatie Horeca Brussel) en Pierre Kral (Sligro-M vestigingsmanager).

Lees bericht

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos over

Groothandel - Sligro Food Group gaat verder uitbreiden in het eigen transportbedrijf Sligro Food Group Transport. De groothandel laat weten samen met Simon Loos Transport en Koninklijke Euser te verwachten dat er overeenstemming komt over de overname van een deel van de transportactiviteiten van Simon Loos Transport voor Sligro. Daarnaast zal een deel overgaan naar Koninklijke Euser.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid