SNACKWITHBENEFITS kleurt vriesvak groen bij Sligro


Sligro in Rotterdam Zuid krijgt de eerste groene vriezer met producten die bijdragen aan een betere wereld

Actie – SNACKWITHBENEFITS kleurt op duurzame dinsdag 5 september het vriesvak van Sligro groen met het eerste compleet duurzame vriesvak. Niet alleen in eigen producten, maar ook andere producten die de wereld beter maken. De groene vriezer staat tot en met 30 september bij de Sligro in Rotterdam Zuid.

Het doel van de vriezer is om te laten zien dat voor ieder product in de diepvries een vervanger is met net zoveel smaak, maar waarmee er meer impact wordt maakt. Margje Pijpker, oprichter van SNACKWITHBENEFITS en initiatiefnemer: “Het is tijd dat we gezamenlijk deze keuzes een betere plek geven op het schap. Zodat een ondernemer of consument niet meer het doolhof door hoeft om een betere keuze te maken.”

Samen beter eten

In het groene vriesvak liggen producten die allemaal een bijdragen aan een betere wereld. Pijpker: “1 graad van de totale opwarming van onze aarde wordt veroorzaakt door wat we eten. Een kwart daarvan is direct te linken aan de keuzes die wij allemaal maken in de schappen.” Volgens Pijpker ligt de oplossing in de vriezer, want je kan wat vaker de auto laten staan, maar meer impact maak je als je bij iedere maaltijd een bewuste keuze maakt.

Twee voorwaarden

Alle producten in het vriesvak moesten aan twee voorwaarden voldoen: weinig verspilling en veel smaak. Daarnaast is de inhoud van het groene vriesvak 50% plantaardig, 30% vegetarisch en 20% eerlijk vlees. SNACKWITHBENEFITS hoopt met de groene vriezer de categorie als geheel een zet in de groene richting te geven. Pijpker roept daarom supermarktondernemers en groothandel s op om samen vriesvakken groen te kleuren.

Bron: SNACKWITHBENEFITS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht
Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht


Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht

Marc Jansen nieuwe algemeen directeur bij CBL

Benoeming - Bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft per 1 januari 2024 een directeurswissel plaatsgevonden. Marc Jansen heeft de functie van algemeen directeur René Roorda overgenomen. Roorda blijft op zijn huidige dossiers actief als directeur bij het CBL.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid