Sneltest voor uit eten is onbespreekbaar voor KHN


KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Compenseer horeca voor stijgende energielasten en verlaag werkgeverslasten." / Foto bij: KHN

Horeca – Dat de mogelijke versoepelingen bij de horeca alleen mogelijk zijn als uit eten gaan voorafgegaan wordt met een sneltest, kan rekenen op forse kritiek vanuit de horecaondernemers. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vinden horecaondernemers deze extra barrière onbespreekbaar.

De belangenvereniging voor de horeca reageert daarmee op uitspraken van minister De Jonge die sneltesten ziet als onderdeel van het openingsplan voor de horeca van het kabinet. Volgens KHN stuit die voorwaarde op onbegrip bij horecaondernemers, omdat de sector al veilig is.

Enquête

Uit een recente enquête onder KHN-leden blijkt dat het overgrote deel van de horecaondernemers niet bereid is om testbewijzen als voorwaarde voor toegang het horecabedrijf in te zetten. Ook al betekent dit dat het maximaal aantal personen per ruimte wordt verhoogd. ‘Een duidelijk signaal, want de horeca kan én wil veilig open en de plannen en protocollen liggen hiervoor klaar,’ zo stelt KHN.

Veilig

KHN-voorzitter Robèr Willemsen geeft aan: “De horeca is dé huiskamer van de samenleving waar iedereen welkom is. Het is dan ook onacceptabel dat er mogelijk een extra barrière wordt opgeworpen voor een sector die eerder door het kabinet veilig bevonden is.” Volgens de voorman moet het kabinet niet een systeem van testen in stand willen houden, maar juist de aandacht richten op het heropenen van de samenleving.

Toegangstesten

KHN heeft eerder aangegeven dat het gebruik van toegangstesten nooit een voorwaarde voor opening mag zijn. “Als een bedrijf kiest om met sneltesten of testbewijzen te gaan werken, dan moet er sprake zijn van volledige ondernemingsvrijheid en dus geen enkele coronarestrictie meer van toepassing zijn. In dit geval moeten toegangstesten ook gratis en gemakkelijk beschikbaar zijn voor mensen, om een tweedeling in de samenleving te voorkomen”, aldus Willemsen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid