Sodexo gaat vrouwelijke vluchtelingen begeleiden


Marloes van der Have (Sodexo): "zeer directe manier van begeleiden, maar met impact."

Catering – Sodexo gaat 50 vrouwelijke vluchtelingen in verschillende Europese landen begeleiden als onderdeel van een mentorschapsinitiatief dat dinsdag is gelanceerd door het Tent Partnership for Refugees en Catalyst tijdens de virtuele European Business Summit on Refugee Women. Ook Sodexo Nederland doet mee aan dit initiatief.

Sodexo sluit zich aan bij meer dan twintig andere bedrijven in heel Europa, waaronder Accenture, Adecco, EY, PepsiCo, Randstad. Samen willen deze bedrijven de komende drie jaar meer dan 1.150 vluchtelingenvrouwen begeleiden.

Het mentorschapsinitiatief is bedoeld om vrouwelijke vluchtelingen, die traditioneel veel minder werk hebben dan mannelijke vluchtelingen, vooral in de eerste paar jaar na aankomst voor te bereiden op de arbeidsmarkt of te helpen bij hun loopbaan. Hiervoor krijgen zij professionele begeleiding aangeboden van de bedrijven. Mentoren van Sodexo gaan de vluchtelingenvrouwen voorbereiden op de arbeidsmarkt door ze te helpen met hun cv’s, door ze advies te geven over sollicitatiegesprekken en door het uitbreiden van hun professionele netwerk. Marloes van der Have, manager Corporate Social Responsibility bij Sodexo in Nederland: “Voor vrouwelijke vluchtelingen selecteren we Sodexo collega’s die als een soort mentor optreden. Het is een zeer directe manier om impact te realiseren in het leven van deze vrouwen en hun families.” Het hebben van een baan, helpt  vluchtelingen sneller te integreren.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht




Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid