Sodexo koppelt fitness instructeur aan Mindful-module
Catering – Cateraar Sodexo ziet de bedrijfskantine steeds gezonder worden en medewerkers er een steeds actievere levensstijl op na houden. De module Mindful staat synoniem voor deze gezondere levensstijl. Niet alleen zorgde die module er voor dat het aantal vegetarische producten met 19% is toegenomen bij Sodexo, ook het aantal kantines dat met Mindful werkt bedraagt inmiddels 130 restaurants. Reden voor de cateraar een Mindful fitness instructeur aan te stellen. De module Mindful van Sodexo draait om gezonde voeding, het verrijken van je kennis over voeding en het stimuleren van beweging en een actievere levensstijl. De groei van deze module heeft een duidelijke oorzaak. Nederlanders gaan steeds gezonder eten, blijkt ook uit onderzoek van onder andere het RIVM. Naast gezonde voeding neemt ook de aandacht voor gezondheid en een actievere levensstijl toe in het bedrijfsrestaurant. Sophie Ottes, Concept Developer bij Sodexo: “Mindful staat voor gerechten met meer variatie en meer smaak die ook nog eens goed voor je zijn. De module telt tot nu toe 160 gerechten - Mindful Heroes genoemd - die passen bij een gezonde leefstijl. Om bewuste keuzes te kunnen maken, is het belangrijk dat je weet wat je eet. Daarom heeft iedere Mindful Hero een productkaart waarop gasten kunnen lezen wat er in het gerecht zit qua ingrediënten en voedingswaarden zoals de hoeveelheid energie, vetten, koolhydraten, eiwitten, vezels en zout.” Mindful fitness instructeur Sinds kort heeft Sodexo aan dit programma een extra dimensie toegevoegd door een samenwerking aan te gaan met trainer Faisal Abdalla. Faisal wordt Mindful Motivator voor de gasten van Sodexo bedrijfsrestaurants. Hij gaat gasten inspireren en motiveren om gezonder te gaan leven en mentaal en fysiek fitter te worden. Iedere maand deelt hij online de beste Mindful tips, workouts en challenges met de gasten van Sodexo. Faisal verzorgt dit ook voor Sodexo in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Mindful is ontwikkeld voor de bedrijfsrestaurants van Sodexo, maar ook thuis kunnen de gasten heel eenvoudig met Mindful aan de slag met de recepturen op de website, de app MyFitnessPal en de workout challenges van Mindful Motivator Faisal Abdalla. Bron: @FoodClicks Catering – Cateraar Sodexo ziet de bedrijfskantine steeds gezonder worden en medewerkers er een steeds actievere levensstijl op na houden. De module Mindful staat synoniem voor deze gezondere levensstijl. Niet alleen zorgde die module er voor dat het aantal vegetarische producten met 19% is toegenomen bij Sodexo, ook het aantal kantines dat met Mindful werkt bedraagt inmiddels 130 restaurants. Reden voor de cateraar een Mindful fitness instructeur aan te stellen. De module Mindful van Sodexo draait om gezonde voeding, het verrijken van je kennis over voeding en het stimuleren van beweging en een actievere levensstijl. De groei van deze module heeft een duidelijke oorzaak. Nederlanders gaan steeds gezonder eten, blijkt ook uit onderzoek van onder andere het RIVM. Naast gezonde voeding neemt ook de aandacht voor gezondheid en een actievere levensstijl toe in het bedrijfsrestaurant. Sophie Ottes, Concept Developer bij Sodexo: “Mindful staat voor gerechten met meer variatie en meer smaak die ook nog eens goed voor je zijn. De module telt tot nu toe 160 gerechten - Mindful Heroes genoemd - die passen bij een gezonde leefstijl. Om bewuste keuzes te kunnen maken, is het belangrijk dat je weet wat je eet. Daarom heeft iedere Mindful Hero een productkaart waarop gasten kunnen lezen wat er in het gerecht zit qua ingrediënten en voedingswaarden zoals de hoeveelheid energie, vetten, koolhydraten, eiwitten, vezels en zout.” Mindful fitness instructeur Sinds kort heeft Sodexo aan dit programma een extra dimensie toegevoegd door een samenwerking aan te gaan met trainer Faisal Abdalla. Faisal wordt Mindful Motivator voor de gasten van Sodexo bedrijfsrestaurants. Hij gaat gasten inspireren en motiveren om gezonder te gaan leven en mentaal en fysiek fitter te worden. Iedere maand deelt hij online de beste Mindful tips, workouts en challenges met de gasten van Sodexo. Faisal verzorgt dit ook voor Sodexo in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Mindful is ontwikkeld voor de bedrijfsrestaurants van Sodexo, maar ook thuis kunnen de gasten heel eenvoudig met Mindful aan de slag met de recepturen op de website, de app MyFitnessPal en de workout challenges van Mindful Motivator Faisal Abdalla. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart
Catering - Vanaf maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.
Lees berichtSodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval
Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.
Lees berichtEnergie, snelheid en gemak centraal bij Sodexo’s Kitchen Works
Catering – Sodexo lanceert de nieuwe foodservice Kitchen Works waarin energie, snelheid en gemak centraal staan. Het aanbod is duurzaam en gezond van comfortfood tot salades. Volvo Nederland is de eerste locatie waar het nieuwe concept van Sodexo is gepresenteerd.
Lees berichtSodexo lanceert cateringconcept Modern Recipe
Catering - Sodexo lanceert een nieuw foodserviceconcept, genaamd Modern Recipe. Het concept staat voor samen gezond en verrassend eten. Aan de basis vooral veel plantaardige seizoensproducten van lokale Nederlandse leveranciers.
Lees berichtCateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen
Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.
Lees berichtSodexo lanceert CO2-neutrale Carbono Cero-recepten
Catering – Onder de naam Carbono Cero lanceert Sodexo CO2-neutrale recepten. De Louisiana Burger en Double Dip Korean Wings zijn twee van de eerste acht recepten die inmiddels al op enkele locaties van Sodexo te verkrijgen zijn.
Lees bericht