Sodexo lanceert CO2-neutrale Carbono Cero-recepten


Vanaf april worden de CO2-neutrale gerechten opgenomen in de menucyclus bij dertig bedrijfsrestaurants

Catering – Onder de naam Carbono Cero lanceert Sodexo CO2-neutrale recepten. De Louisiana Burger en Double Dip Korean Wings zijn twee van de eerste acht recepten die inmiddels al op enkele locaties van Sodexo te verkrijgen zijn.

De recepten passen in de ambitie van Sodexo om in 2025 een derde van de menu’s plantaardig te maken. Daarnaast wil het bedrijf de voedselverspilling met 50% te verminderen en de CO2-uitstoot met 34% te verlagen.

Pilot

De eerste resultaten van een pilot met de Carbono Cero-gerechten bij klanten als EDGE Amsterdam West, DAF, Shell, Achmea en Aegon waren volgens Sodexo veelbelovend. Zo was op de eerste introductiedag van het Carbono Cero programma 40% van het totaal aantal verkochte gerechten een CO2-neutraal gerecht. De ervaringen vanuit de pilot worden gebruikt om de gerechten verder te finetunen. Vanaf april worden de gerechten opgenomen in de menucyclus bij dertig bedrijfsrestaurants. Daarna volgen meerdere locaties, aldus Sodexo.

Quorn

Sodexo heeft de acht gerechten ontwikkeld samen met Quorn. Deze producten zijn gemaakt van Quorn’s eiwitrijke proteïne met veel vezels. Bovendien bevatten de producten weinig verzadigde vetten.. Elke portie van deze gerechten bevat maximaal 500 gram CO2. Dit wordt berekend met behulp van Klimato, een wereldwijd geaccrediteerde CO2-berekeningstool. En om te garanderen dat elke portie echt CO2-neutraal is, compenseert Quorn alle resterende koolstof met gecertificeerde projecten die CO2-uitstoot vermijden of verminderen.

Tussenstap

Marloes van der Have, manager Corporate Social Responsibility Sodexo Nederland: “Wij zijn één van de eerste organisaties wereldwijd die zich heeft gecommitteerd om toe te werken naar een Net Zero bedrijfsvoering in 2040. Als tussenstap is ons streven om in 2025 onze CO2-uitstoot terug te dringen met 34% ten opzichte van 2017.”

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ONCE, Veneca en VOCC onderzoeken gezamenlijk belangenplatform

Catering – Een nieuwe samenwerking in hospitality noemen de verenigingen Veneca, ONCE en VOCC het plan om op 1 januari 2024 één gezamenlijk belangenplatform in te richten, waar het gaat om gastvrijheid, eten en drinken op (veelal andermans) locatie. Dit jaar wordt gebruikt om de samenwerking in de vorm van een federatie uit te werken, zo meldt Venenca.

Lees bericht


FSIN: ‘Nederland geeft meer geld uit aan eten en drinken’

Analyse - Nederlanders geven steeds meer geld uit aan eten en drinken. In 2023 groeit de foodmarkt naar een omzet €68,9 miljard; dat is een toename van 3,9%. De omzetstijging komt niet alleen door de prijsverhogingen. Consumenten eten en drinken ook vaker buiten de deur en kiezen in de supermarkt steeds meer voor luxe en gemak. Dat blijkt uit de FSIN Beleidsmonitor 2023 die...

Lees bericht

Anne&Max lanceert planeetaardige trui tijdens Warmetruiendag

Formulenieuws - Franchiseketen Anne&Max lanceert een ‘planeetaardige’ trui op de zeventiende editie van Warmetruiendag op vrijdag 10 februari. Oprichter Wobbe van Zoelen had al eerder aangegeven met een ‘ludiek iets’ en ‘iets passend’ bij de formule te willen komen in het kader van de energiecrisis en de energiebesparing.  Het is de ‘planeetaardige’ trui geworden.

Lees bericht

Colruyt introduceert Spar For You gericht op B2B-klanten

Buitenland – De Belgische Colruyt Group introduceert ‘Spar For You’, een nieuw foodserviceconcept gericht op de B2B-klanten van de retailgroep. Het gaat om een 24/7 cateringconcept dat volgens de retailorganisatie past bij de tegenwoordige manier van consumeren binnen een bedrijf met uitdagingen, zoals flexibel werken, werken in shiften en de ‘on-the-go’ consumptie.

Lees bericht


Huuskes biedt nieuw gepersonaliseerd bestelplatform

Zorg – Totaalleverancier Huuskes in Enschede heeft de eigen Huuskes Shop vernieuwd en deze gepersonaliseerd in vier verschillende bestelplatforms. Waar voorheen de klanten allemaal in dezelfde webshop omgeving zaten, worden zij vanaf dit jaar in vier verschillende webshops onderverdeeld: ziekenhuizen, kleinschalig wonen, grootschalige keukens en restaurants & catering.

Lees bericht

11.100 horecabedrijven moeten definitieve NOW berekening nog aanvragen

Financieel - Werkgevers in de horeca- en cateringsector, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling hebben in veel gevallen nog geen definitieve berekening van de NOW-regelingen aangevraagd. Het gaat om de NOW-aanvragen NOW 3.1, 3.2, 3.3 en 4. Zo’n 11.100 bedrijven hebben daarvoor nog een kleine maand de tijd. Om de bedrijven daarop te wijzen komt het UWV,...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid