Sodexo lanceert CO2-neutrale Carbono Cero-recepten


Vanaf april worden de CO2-neutrale gerechten opgenomen in de menucyclus bij dertig bedrijfsrestaurants

Catering – Onder de naam Carbono Cero lanceert Sodexo CO2-neutrale recepten. De Louisiana Burger en Double Dip Korean Wings zijn twee van de eerste acht recepten die inmiddels al op enkele locaties van Sodexo te verkrijgen zijn.

De recepten passen in de ambitie van Sodexo om in 2025 een derde van de menu’s plantaardig te maken. Daarnaast wil het bedrijf de voedselverspilling met 50% te verminderen en de CO2-uitstoot met 34% te verlagen.

Pilot

De eerste resultaten van een pilot met de Carbono Cero-gerechten bij klanten als EDGE Amsterdam West, DAF, Shell, Achmea en Aegon waren volgens Sodexo veelbelovend. Zo was op de eerste introductiedag van het Carbono Cero programma 40% van het totaal aantal verkochte gerechten een CO2-neutraal gerecht. De ervaringen vanuit de pilot worden gebruikt om de gerechten verder te finetunen. Vanaf april worden de gerechten opgenomen in de menucyclus bij dertig bedrijfsrestaurants. Daarna volgen meerdere locaties, aldus Sodexo.

Quorn

Sodexo heeft de acht gerechten ontwikkeld samen met Quorn. Deze producten zijn gemaakt van Quorn’s eiwitrijke proteïne met veel vezels. Bovendien bevatten de producten weinig verzadigde vetten.. Elke portie van deze gerechten bevat maximaal 500 gram CO2. Dit wordt berekend met behulp van Klimato, een wereldwijd geaccrediteerde CO2-berekeningstool. En om te garanderen dat elke portie echt CO2-neutraal is, compenseert Quorn alle resterende koolstof met gecertificeerde projecten die CO2-uitstoot vermijden of verminderen.

Tussenstap

Marloes van der Have, manager Corporate Social Responsibility Sodexo Nederland: “Wij zijn één van de eerste organisaties wereldwijd die zich heeft gecommitteerd om toe te werken naar een Net Zero bedrijfsvoering in 2040. Als tussenstap is ons streven om in 2025 onze CO2-uitstoot terug te dringen met 34% ten opzichte van 2017.”

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees berichtSodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid