Spar komt met nog kleiner gemaksformat Spar city small


Formulenieuws - Spar had met het cityconcept al een compacte gemakswinkel, maar komt nu met een nog kleine variant: de Spar city small. Middenin het centrum van Utrecht, aan de Bakkerstraat opent op 12 juni de convenienceketen de eerste locatie.

Het winkelformat is ingericht op de consumenten die steeds later beslissen wat ze willen eten. Deze groep is met name onder de groep millennials groot. Deze consumenten wonen en werken vooral in de binnesteden. Het is ook een groep die veel buitenshuis is en de eetmomenten kiezen wanneer ze trek hebben. “Millennials gaan ook steeds meer richting 6 eetmomenten per dag in plaats van de traditionele 3 en eten meer naar de behoefte van trek en voedingsstoffen,” motiveert Spar de komst van de Spar city small.

Gevulde koelkast

Het nieuwe concept SPAR city small is als een goed gevulde koelkast, je keuken buitenshuis, die de gemaksconsument met slimme en gezonde oplossingen ontzorgt. De 80m² winkeloppervlakte is overzichtelijk ingedeeld op eetmoment waardoor consumenten doelgericht en snel hun boodschappen kunnen doen. Vooraan in de winkel is om die reden het ‘Ultra Lekker assortiment’ gepresenteerd. Dit assortiment bestrijkt de verschillende eetmomenten gedurende de dag, van ontbijt tot maaltijd inclusief de snack tussendoor. Zo verkoopt het nieuwe concept  ontbijtyoghurt, verse sushi, verschillende salades, ultra lekkere maaltijden maar ook Hotboxen. De Hotboxen zijn warme maaltijden tussen de 250 en 270 gram en ideaal om tussendoor te eten voor of na het sporten. De winkel is voorzien van volledige zelfscankassa’s, waardoor snelheid en gemak is gegarandeerd.

Toekomstvisie

De ontwikkeling van het city small format past binnen de toekomstvisie van Spar om groots te zijn in kleine winkels. John van der Ent, algemeen directeur Spar Nederland. “Met Spar city small laten we zien dat we ook op een kleiner aantal vierkante winkelmeters een mooie convenience propositie kunnen voeren. In de eetbehoefte van de consument wordt de behoefte aan gemak alleen maar groter. Het moet verser, ultravers, vernieuwender, verrassender en vooral: gemak, gemak, gemak, bij voorkeur snel. Gemak verdwijnt niet in tijden van corona, maar zal wel om herijking op vele fronten vragen binnen het food- en retaillandschap.”

Snelle expansie

Dat Spar ambities heeft, is overal in Nederland zichtbaar. Niet alleen de binnensteden, maar ook langs de weg met de Spar Express-formule bij de tankstations. Ook met dit Spar city small-concept richt de organisatie zich op snelle uitbreiding: een Spar gemakswinkel op iedere hoek van de straat in de grote binnensteden van Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Spar gaat met de 1-persoonswinkel varen in Friesland

Formulenieuws – Spar hoopte het al bij de presentatie van de 1-persoonswinkel dat het concept in een zeecontainer ging varen. Gisteren werd de presentatie gehouden van de eerste varende Spar-winkel in Nederland. Van 14 tot en me 19 juli gaat de winkel varend on tour in Friesland met tussenstops in Leeuwarden, Woudsend en Franeker.

Lees bericht


‘NS wil andere foodretailers ook stationsruimte bieden’

Treinstations - NS en Albert Heijn verlengen hun samenwerking met vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar. Het feit dat NS de AH to go-locaties gaat exploiteren, maakt het voor andere foodretailers met gemaksconcepten niet onmogelijk toegang te verkrijgen tot het stationsgebied. ‘Waar sprake is van toevoeging gaan we dat zeker bekijken’, aldus een NS-woordvoerster.

Lees bericht

Tweede Spar City met The Tosti Club-module open

Formulenieuws – Op Hemelvaartsdag opende ondernemer Luke van Gelder zijn tweede Spar City in Arnhem. Het is tevens de tweede Nederlandse Spar City-locatie waar de The Tosti Club-module is geïntegreerd. The Tosti Club als totaalconcept voor ontbijt, coffee en een tosti beleefde eerder in Zwolle een première bij de gemaksformule.

Lees bericht

EG Group gaat strijd met voedselverspilling aan

Formulenieuws - EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van onder andere tankstations in Europa, is een samenwerking aangegaan met ‘Too Good To Go’. Deze app tegen voedselverspilling wordt ingezet bij alle Spar Express-locaties en de eigen Go Fresh bakery-locaties op de tankstations van EG Group. Inmiddels zijn al 92 stations met een Spar shop aangesloten op de app tegen...

Lees bericht


Spar city Zwolle krijgt een Tosti Club

Formulenieuws – De gemaksformule van Spar, Spar City, gaat in de nieuwe vestiging in Zwolle samenwerken met The Tosti Club. Vanaf woensdag 27 november kunnen de klanten van de vestiging aan het Lubeckplein terecht voor verschillende variaties tosti’s, sandwiches en verse barista koffie. De Tosti Club heeft in Nederland zo’n tiental locaties. Als stand alone-locatie, maar ook binnen een aantal...

Lees bericht

Bas Luten en Geeske Burema in Spar-directie

Benoeming – Met ingang van 1 januari 2020 worden er twee nieuwe leden aan het directieteam van Spar toegevoegd. Dat zijn Bas Luten als Directeur Finance & IT en Geeske Burema als Commercieel Directeur. Met deze twee benoemingen is de organisatie weer op sterkte. Bas Luten (55) is afkomstig van Lekkerland Nederland waar hij sinds 2015 de functie van CFO had. Daarvoor vervulde hij de functie...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid