Start vernieuwing HEMA-winkels op negen NS-stations


In de vernieuwde HEMA's op de NS-stations zoals hier op Amsterdam Centraal worden elementen uit de vier pilotwinkels van HEMA doorgevoerd / Foto bij: NS

Formulenieuws - HEMA en NS hebben een overeenkomst getekend voor de verlenging van de winkels op negen grote stations. Deze overeenkomst geldt voor een periode van zeven jaar. Als onderdeel van de verlening worden de locaties aangepast met elementen uit de vier pilot-winkels zoals HEMA die begin dit jaar opende.

Het gaat om de NS-stations Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Amsterdam Zuid, ’s-Hertogenbosch, Alkmaar en Maastricht. Amsterdam Centraal dat ook tot de negen locaties behoort, is afgelopen week in al in de vernieuwde stijl geopend. De locatie ligt aan de hoofdentree aan de IJ-zijde. Volgens de NS wordt het vertrouwde HEMA-assortiment nog meer afgestemd op de (door)reizende bezoekers van de winkels. Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement & Exploitatie NS Stations: “HEMA is beeldbepalend en een belangrijke toevoeging in het aanbod op de stations. Dit zien we ook terug in de hoge waardering van onze reizigers. Met de nieuwe frisse winkels, die aangepast zijn op de high-traffic omgeving, kunnen we het partnership een goed vervolg geven.”

Echt HEMA

HEMA heeft ruim anderhalf jaar geleden een nieuwe koers ingezet, met als doel HEMA weer Echt HEMA te maken. Onderdeel daarvan is de ontwikkeling van vernieuwde winkels. In maart en april opende HEMA vier pilots van deze spiksplinternieuwe winkels. Op basis van deze vier winkels worden nu onderdelen of delen hiervan doorgevoerd in nieuwe winkels en de winkels die verbouwd worden. In november en december van dit jaar volgen de verbouwingen van de HEMA-winkels op de stations: Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal en ’s-Hertogenbosch. De winkels op de stations Alkmaar, Maastricht en Amsterdam-Zuid volgen begin 2024. Machiel Lagerweij, Chief Operations Officer HEMA: “De verlenging van het contract bood ons een uitgelezen kans om de winkels te vernieuwen en op te frissen. Ook is het assortiment ‘echt HEMA’, maar wel aangepast aan mensen die onderweg zijn.”

Bron: NS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht

Tweede Nederlandse BrewDog opent op Amsterdam CS

Formulenieuws – BrewDog opent op het Amsterdam Centraal Station de tweede locatie van het café in Nederland. Eerder opende BrewDog al Rotterdam Outpost. Deze BrewDog bar is wel de eerste in Nederland met nieuwe franchise- exploitatiepartner SSP.

Lees bericht

Coco & Sebas opent vier nieuwe locaties op NS-stations

Formulenieuws – Chocolade en cadeauwinkel Coco & Sebas heeft 4 winkels geopend op NS-stations. Het gaat om de locaties Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Coco & Sebas heeft voor de reizigers een speciaal assortiment samengesteld om onderweg van te genieten of als cadeaus mee te nemen.

Lees bericht


Klimaat positief eetconcept Natoo opent op Rotterdam CS

Formulenieuws – Formuleorganisatie Lagardère Travel Retail opent op een drietal NS-stations een nieuw klimaat positief foodconcept genaamd Natoo. Dit internationale foodconcept gericht op gezonde voeding opent eerst op Rotterdam CS en daarna op Den Haag CS en Leiden CS. Natoo wordt bestempeld als klimaat positieve fast-casual eetgelegenheid.

Lees bericht

HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid