StatieHeld is nieuw inzamelingssysteem voor statiegeld


Ruben Autsema en zijn compagnon Quinten de Leeuw / Foto bij: StatieHeld

Statiegeld - De consument laten bijdragen aan duurzaamheid door het statiegeldsysteem eenvoudiger te maken. Dat is het doel van ondernemer Ruben Autsema. Om dat te realiseren ontwikkelde hij het initiatief StatieHeld.

Bij Statieheld draait het om geavanceerde recycle-automaten waar mensen gemakkelijk flesjes en blikjes in kunnen werpen voor het recyclen, maar ook het statiegeld direct digitaal terug ontvangen. De automaten moeten een alternatief zijn voor de automaten bij de supermarkten. De machines van StatieHeld moeten juist op de plekken komen te staan waar de consument de producten gebruikt: van bioscopen en pretparken tot (tank)stations en scholen.

Omslachtig

Hoe vaak heb je het al gehad?, schrijft de website Statiehelden. “ Je bent onderweg naar je werk, je hebt even een flesje of blikje gehaald. Nu moet je de hele dag je flesje bij je houden en mee naar huis nemen om het vervolgens in te leveren bij de supermarkt voor 15 cent.  Dit proces is omslachtig en onhandig”. StatieHeld gaat daar verandering in aanbrengen. Het doel van de automaten is om het inleveren van statiegeldproducten zo toegankelijk mogelijk maken, zodat de consument gemotiveerd wordt om mee te werken aan duurzaamheid.

Pilot

Eind mei start de eerste pilot, waarin de recyclebakken in gebruik worden genomen op de Wageningen Universiteit. De pilot is slechts een aftrap van het doel dat Autsema voor ogen heeft: recyclebakken door heel Nederland, op zoveel mogelijk plaatsen waar mensen blikjes en flesjes consumeren.

Bron: StatieHeld/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht


Gertie en Ron al 25 jaar het gezicht van Bufkes

Formulenieuws - 25 jaar geleden startten Gertie en Ron Groenendijk-Leijs het allereerste Bufkes restaurant in het Corio Center te Heerlen. Inmiddels staat de teller bij Bufkes op ruim 20 restaurants en ruim 20 shop-in-shop franchisevestigingen.

Lees bericht

Dunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees berichtTikkie haalt met 6,6 miljard euro nieuw jaarrecord

Betalingen –In totaal is in 2023 voor ruim 6,6  miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar - 5,5 miljard euro - is hiermee opnieuw verbroken. Het totale bedrag dat sinds de start van Tikkie, ruim zeven jaar geleden, met de app is betaald, komt hiermee op ruim 25,2 miljard euro.

Lees bericht

Aardappelindustrie verspilt maar 3,4% voedsel

Voedselverspilling - De stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI) hebben laten onderzoeken hoeveel verspilling er optreedt in de verwerking van aardappel naar diepvriesproduct. Hieruit blijkt dat 96,6% van de aardappel een bestemming krijgt als voedsel of veevoer. Er wordt dus maar 3,4% verspild.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid