Sterke opkomst indoor trampolineparken; horeca ontwikkelt niet mee


Leisure - Er komen in Nederland steeds meer indoor trampolineparken. Nu zijn dat er nog 32, maar de verwachting is dat er van dit nieuwe leisure-concept de komende tijd meer zullen komen. De horeca bij indoor trampolineparken blijft hetzelfde als nu. Dit blijkt uit de publicatie ‘De Indoor Trampolineparken in Beeld’ van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Een overdekt trampolinepark bestaat uit een groot veld van aaneengeschakelde trampolines. Bij grotere trampolineparken wordt het trampolineveld aangevuld met trampolinefaciliteiten zoals tumblingbanen, foam pits, airbags, trick areas en basket-, dodge-, volley- en bossaball. Het eerste indoor trampolinepark in Nederland, een vestiging van Bounz in Amsterdam, opende in 2011. De meeste indoor trampolineparken zijn echter de afgelopen twee à drie jaar geopend en dit gaat in een rap tempo met inmiddels 32 parken. Toename Van Spronsen & Partners verwacht dat het aantal indoor trampolineparken de komende jaren zal toenemen. Zo staat voor dit jaar de opening gepland van nieuwe parken in onder meer Almere, Purmerend en Zwolle. De nieuwe parken zijn grootschalig, waardoor in deze relatief nieuwe branche nu al sprake is van schaalvergroting. Omdat de verblijfsduur van gasten relatief beperkt blijft, verwacht het onderzoeksbureau niet dat de horeca bij trampolineparken verder zal professionaliseren dan wat nu bij de grote centra wordt geboden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Je favoriete terrasplekje reserveren met BarBooking’

Reserveringssysteem – Hoe kun je nu met beperkte ruimte en mogelijkheid toch een plekje reserveren bij je favoriete bar of terras. Die vraag stond centraal bij een tweetal horecaliefhebbers. Om zowel ondernemers te helpen als de mogelijkheid voor de gasten te bieden een plek te reserveren, ontwikkelde zij Barbooking.nl, een platform volgens het principe: zoek, boek en geniet.

Lees bericht

Speciale e-learning: coronasafe ondernemen in de horeca

Opleiding – Speciaal om de horeca te helpen bij de (gedeeltelijke) heropening van de locaties heeft opleider Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in samenwerking met adviesbureau Kroonenburg Advies de e-learning ‘Corona safe ondernemen in de horeca (HACCP)’ ontwikkeld.

Lees bericht

App voor corona-checkgesprek van het horecabezoek

Horeca – Voor het verplichte persoonlijke checkgesprek aan de deur voor gasten die een horecabedrijf willen bezoeken, is nu een app ontwikkeld. Een groep techneuten heeft sinds vandaag checkgesprek.nl gelanceerd dat als platform dit verplichte vraaggesprek kan vervangen. Wie klachtenvrij is kan via de app een groen kaart laten zien aan het horecabedrijf, waarmee de toegang gewaarborgd is.

Lees bericht

Oisterwijk biedt horeca hulp met ruimere terrassen

Gastvrij – Zodra de horeca weer gasten op het terras mag toelaten, staat de gemeente Oisterwijk verruiming van de terrassen toe. Horecaondernemers kunnen hun terrassen dan ruimer inrichten en meer mensen een veilige plek bieden. De gemeente sluit zelfs twee straten in de weekenden af om ondernemers extra ruimte voor hun terras te geven.

Lees bericht



Horeca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september

Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid