Sterke opkomst indoor trampolineparken; horeca ontwikkelt niet mee


Leisure - Er komen in Nederland steeds meer indoor trampolineparken. Nu zijn dat er nog 32, maar de verwachting is dat er van dit nieuwe leisure-concept de komende tijd meer zullen komen. De horeca bij indoor trampolineparken blijft hetzelfde als nu. Dit blijkt uit de publicatie ‘De Indoor Trampolineparken in Beeld’ van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Een overdekt trampolinepark bestaat uit een groot veld van aaneengeschakelde trampolines. Bij grotere trampolineparken wordt het trampolineveld aangevuld met trampolinefaciliteiten zoals tumblingbanen, foam pits, airbags, trick areas en basket-, dodge-, volley- en bossaball. Het eerste indoor trampolinepark in Nederland, een vestiging van Bounz in Amsterdam, opende in 2011. De meeste indoor trampolineparken zijn echter de afgelopen twee à drie jaar geopend en dit gaat in een rap tempo met inmiddels 32 parken. Toename Van Spronsen & Partners verwacht dat het aantal indoor trampolineparken de komende jaren zal toenemen. Zo staat voor dit jaar de opening gepland van nieuwe parken in onder meer Almere, Purmerend en Zwolle. De nieuwe parken zijn grootschalig, waardoor in deze relatief nieuwe branche nu al sprake is van schaalvergroting. Omdat de verblijfsduur van gasten relatief beperkt blijft, verwacht het onderzoeksbureau niet dat de horeca bij trampolineparken verder zal professionaliseren dan wat nu bij de grote centra wordt geboden. Bron: @FoodClicks Leisure - Er komen in Nederland steeds meer indoor trampolineparken. Nu zijn dat er nog 32, maar de verwachting is dat er van dit nieuwe leisure-concept de komende tijd meer zullen komen. De horeca bij indoor trampolineparken blijft hetzelfde als nu. Dit blijkt uit de publicatie ‘De Indoor Trampolineparken in Beeld’ van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Een overdekt trampolinepark bestaat uit een groot veld van aaneengeschakelde trampolines. Bij grotere trampolineparken wordt het trampolineveld aangevuld met trampolinefaciliteiten zoals tumblingbanen, foam pits, airbags, trick areas en basket-, dodge-, volley- en bossaball. Het eerste indoor trampolinepark in Nederland, een vestiging van Bounz in Amsterdam, opende in 2011. De meeste indoor trampolineparken zijn echter de afgelopen twee à drie jaar geopend en dit gaat in een rap tempo met inmiddels 32 parken. Toename Van Spronsen & Partners verwacht dat het aantal indoor trampolineparken de komende jaren zal toenemen. Zo staat voor dit jaar de opening gepland van nieuwe parken in onder meer Almere, Purmerend en Zwolle. De nieuwe parken zijn grootschalig, waardoor in deze relatief nieuwe branche nu al sprake is van schaalvergroting. Omdat de verblijfsduur van gasten relatief beperkt blijft, verwacht het onderzoeksbureau niet dat de horeca bij trampolineparken verder zal professionaliseren dan wat nu bij de grote centra wordt geboden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

burgerme lanceert nieuw virtueel merk YAY FRY-DAY

Formulenieuws - burgerme heeft de lancering aangekondigd van een virtuele merk: YAY FRY-DAY. Het virtuele merk is gericht op gefrituurde kip biedt de franchisenemers de kans twee merken vanuit één keuken de exploiteren, waardoor er een breder publiek kan worden bereikt. De komst van het nieuwe merk wordt gemeld door de Nationale Franchise Gids.

Lees bericht


CrowdAboutNow groeit 50% in eerste zes maanden

Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.

Lees bericht

Udo Delfgou nieuwe algemeen directeur KHN

Benoeming - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van de branchevereniging voor de horeca. Hij volgt in die functie Dirk Beljaarts op, die recent benoemd is in het huidige kabinet als minister van Economische Zaken. Delfgou heeft veel bestuurlijke ervaring.

Lees bericht



Instock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel

Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid