Sterke opkomst indoor trampolineparken; horeca ontwikkelt niet mee
Leisure - Er komen in Nederland steeds meer indoor trampolineparken. Nu zijn dat er nog 32, maar de verwachting is dat er van dit nieuwe leisure-concept de komende tijd meer zullen komen. De horeca bij indoor trampolineparken blijft hetzelfde als nu. Dit blijkt uit de publicatie ‘De Indoor Trampolineparken in Beeld’ van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Een overdekt trampolinepark bestaat uit een groot veld van aaneengeschakelde trampolines. Bij grotere trampolineparken wordt het trampolineveld aangevuld met trampolinefaciliteiten zoals tumblingbanen, foam pits, airbags, trick areas en basket-, dodge-, volley- en bossaball. Het eerste indoor trampolinepark in Nederland, een vestiging van Bounz in Amsterdam, opende in 2011. De meeste indoor trampolineparken zijn echter de afgelopen twee à drie jaar geopend en dit gaat in een rap tempo met inmiddels 32 parken. Toename Van Spronsen & Partners verwacht dat het aantal indoor trampolineparken de komende jaren zal toenemen. Zo staat voor dit jaar de opening gepland van nieuwe parken in onder meer Almere, Purmerend en Zwolle. De nieuwe parken zijn grootschalig, waardoor in deze relatief nieuwe branche nu al sprake is van schaalvergroting. Omdat de verblijfsduur van gasten relatief beperkt blijft, verwacht het onderzoeksbureau niet dat de horeca bij trampolineparken verder zal professionaliseren dan wat nu bij de grote centra wordt geboden. Bron: @FoodClicks Leisure - Er komen in Nederland steeds meer indoor trampolineparken. Nu zijn dat er nog 32, maar de verwachting is dat er van dit nieuwe leisure-concept de komende tijd meer zullen komen. De horeca bij indoor trampolineparken blijft hetzelfde als nu. Dit blijkt uit de publicatie ‘De Indoor Trampolineparken in Beeld’ van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Een overdekt trampolinepark bestaat uit een groot veld van aaneengeschakelde trampolines. Bij grotere trampolineparken wordt het trampolineveld aangevuld met trampolinefaciliteiten zoals tumblingbanen, foam pits, airbags, trick areas en basket-, dodge-, volley- en bossaball. Het eerste indoor trampolinepark in Nederland, een vestiging van Bounz in Amsterdam, opende in 2011. De meeste indoor trampolineparken zijn echter de afgelopen twee à drie jaar geopend en dit gaat in een rap tempo met inmiddels 32 parken. Toename Van Spronsen & Partners verwacht dat het aantal indoor trampolineparken de komende jaren zal toenemen. Zo staat voor dit jaar de opening gepland van nieuwe parken in onder meer Almere, Purmerend en Zwolle. De nieuwe parken zijn grootschalig, waardoor in deze relatief nieuwe branche nu al sprake is van schaalvergroting. Omdat de verblijfsduur van gasten relatief beperkt blijft, verwacht het onderzoeksbureau niet dat de horeca bij trampolineparken verder zal professionaliseren dan wat nu bij de grote centra wordt geboden. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtHoreca moet scherper kijken naar logistieke kosten
Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.
Lees berichtHorecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event
Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.
Lees berichtING iets positiever over horeca 2025 dan ABN AMRO
Analyse – ING Research en ABN AMRO presenteerden vandaag hun toekomstverwachtingen voor de horeca in 2025. Opvallend is dat ING iets positiever is dan ABN AMRO. Daar waar ING een lichte volumegroei ziet, voorziet ABN AMRO vooral een toenemende druk in de horeca door oplopende kosten en toenemende concurrentie. Beide banken verwachten wel een toename in het aantal faillissementen in 2025.
Lees berichtJos Vranken nieuwe voorzitter Hotelschool The Hague
Benoeming - Jos Vranken is benoemd als de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Hotelschool The Hague. Hij start in zijn nieuwe rol op 1 april 2025 en volgt daarmee Regine von Stieglitz op.
Lees bericht‘Extra horecaomzet met beter aanbod alcoholvrij en -arm bier’
Onderzoek - Uit onderzoek door Future of Food Institute door Lowlander blijkt dat de behoefte aan een alcoholarm- en vrij aanbod in de horeca nog steeds groeit. Met een juist aanbod is er in totaal €437 miljoen aan extra omzet te realiseren door de horeca. Reden voor Lowlander om vanaf 2025 als eerste en enige Nederlandse biermerk volledig te focussen op no &...
Lees bericht