Strandondernemer start platform voor strandpicknick


Foto bij: Damaris Verkijk

Strandpaviljoen – Zelf noemt zeilschooleigenaar Wouter van Raaij zijn platform ‘strandpicknick’ de oplossing voor de1,5 meter regel voor strandpaviljoens, maar feitelijk is het gewoon een leuke activiteit aan het strand; volledig verzorgd picknicken met familie of vrienden op het strand.

Het idee van de Haagse strandondernemer lag al een jaar op de plank, maar door coronamaatregelen, ziet hij nu ook extra omzetmogelijkheden voor strandpaviljoenhouders. Omdat het aantal mensen in het paviljoen en op de terrassen beperkt moet blijven in verband met de afstand tussen de gasten en de limiet van het totale aantal gasten in het paviljoen, is het verzorgen van een picknick een mooie uitkomst. Het strand is immers groot genoeg om de onderlinge afstand te kunnen waarborgen.

Voldoende ruimte

Van Raaij dacht daarom aan zijn bestelsysteem voor het organiseren van een volledig verzorgde picknick. “Het strand biedt wel voldoende ruimte om afstand te houden, maar gasten missen de beleving van luxe. De vraag is hoe geef je badgasten een goed gekoelde wijn of lunch in je favoriete strandpaviljoen, maar dan 100 meter verder op het strand? Dit gemak kun je met je zelf meegesjouwde koelbox en plastic bekertjes niet evenaren,” aldus Wouter van Raaij.

Gevoel van luxe

Bij het online platform strandpicknick.nl kunnen badgasten een picknick bestellen bij hun favoriete strandpaviljoen. Dit ‘luxe take-away concept’ heeft extra aandacht voor beleving, service, gemak en aankleding. Strandpaviljoens kunnen hun eigen invulling aan de picknick geven, zolang het maar het gevoel van luxe van eten en drinken bij de strandpaviljoens evenaart.

Duurzaam

Het platform stelt strandpaviljoens ook in staat duurzaam te werken, omdat er zoveel mogelijk met ‘no waste’ oplossingen wordt gewerkt. Het gebruik van plastic is daarom uit den boze bij de strandpicknick. Bij de ranking op het platform krijgen de aanbieders van de meest duurzame en verantwoorde picknick een betere plaats in de lijst. Het gevoel van luxe moet in de verzorging van de picknickmand zitten. Gekoelde dranken worden koel geserveerd en warme gerechten zijn warm. De afwas hoef je niet te doen. Na de picknick, breng je de mand met vuile afwas weer terug.

Verschillende picknickmanden

Horecaondernemers kunnen zich aanmelden via de website en verschillende producten aanbieden. Bijvoorbeeld een ontbijtmand, een lunchmand en/of een borrelmand.

Bron: @FoodClicks

Foto's: Damaris Verkijk

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Whiskyplatform Malts.com start in Nederland en België

Gedistilleerd - Malts.com, is het nieuwe online verzamelpunt voor de whiskyliefhebber. Op het platform is alles te vinden over de meest exclusieve Schotse whisky’s, maar kan ook de beginnende whiskyliefhebber terecht. Het platform staat daarnaast in direct contact met de whisky-distilleerderijen, zodat een bestelling plaatsen of zelfs een tripje naar de makers geen probleem is.

Lees bericht

Paviljoen Sjoerd op Ameland verkozen tot Paviljoen van het Jaar

Verkiezing - Paviljoen Sjoerd uit Ameland is uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2022. Het strand van Goeree-Overflakkee werd uitgeroepen tot Het Schoonste Strand van Nederland. De uitslag van de jaarlijkse verkiezing werd donderdag bekend gemaakt in Beachclub Lekker in Vrouwenpolder. Het paviljoen dat vorig werd gekozen tot Beste paviljoen.

Lees bericht



Sir Edmond maakt zomertour met eigen gin bar

Strandpaviljoen – Ginmerk Sir Edmond wil in de maanden een juli en augustus een zomertour houden met een eigen ginbar. Strandgangers van een aantal paviljoens kunnen in de zomermaanden bij de Sir Edmond Gin Bar genieten van tintelfrisse Gin & Tonics.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid