Strandondernemer start platform voor strandpicknick
Strandpaviljoen – Zelf noemt zeilschooleigenaar Wouter van Raaij zijn platform ‘strandpicknick’ de oplossing voor de1,5 meter regel voor strandpaviljoens, maar feitelijk is het gewoon een leuke activiteit aan het strand; volledig verzorgd picknicken met familie of vrienden op het strand.
Het idee van de Haagse strandondernemer lag al een jaar op de plank, maar door coronamaatregelen, ziet hij nu ook extra omzetmogelijkheden voor strandpaviljoenhouders. Omdat het aantal mensen in het paviljoen en op de terrassen beperkt moet blijven in verband met de afstand tussen de gasten en de limiet van het totale aantal gasten in het paviljoen, is het verzorgen van een picknick een mooie uitkomst. Het strand is immers groot genoeg om de onderlinge afstand te kunnen waarborgen.
Voldoende ruimte
Van Raaij dacht daarom aan zijn bestelsysteem voor het organiseren van een volledig verzorgde picknick. “Het strand biedt wel voldoende ruimte om afstand te houden, maar gasten missen de beleving van luxe. De vraag is hoe geef je badgasten een goed gekoelde wijn of lunch in je favoriete strandpaviljoen, maar dan 100 meter verder op het strand? Dit gemak kun je met je zelf meegesjouwde koelbox en plastic bekertjes niet evenaren,” aldus Wouter van Raaij.
Gevoel van luxe
Bij het online platform strandpicknick.nl kunnen badgasten een picknick bestellen bij hun favoriete strandpaviljoen. Dit ‘luxe take-away concept’ heeft extra aandacht voor beleving, service, gemak en aankleding. Strandpaviljoens kunnen hun eigen invulling aan de picknick geven, zolang het maar het gevoel van luxe van eten en drinken bij de strandpaviljoens evenaart.
Duurzaam
Het platform stelt strandpaviljoens ook in staat duurzaam te werken, omdat er zoveel mogelijk met ‘no waste’ oplossingen wordt gewerkt. Het gebruik van plastic is daarom uit den boze bij de strandpicknick. Bij de ranking op het platform krijgen de aanbieders van de meest duurzame en verantwoorde picknick een betere plaats in de lijst. Het gevoel van luxe moet in de verzorging van de picknickmand zitten. Gekoelde dranken worden koel geserveerd en warme gerechten zijn warm. De afwas hoef je niet te doen. Na de picknick, breng je de mand met vuile afwas weer terug.
Verschillende picknickmanden
Horecaondernemers kunnen zich aanmelden via de website en verschillende producten aanbieden. Bijvoorbeeld een ontbijtmand, een lunchmand en/of een borrelmand.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Platform Amigos wil sociale interactie creëren in de horeca
Platform – Social platform Amigos wil samen met lokale horecaondernemers meer interactie creëren tussen mensen tijdens de winterdagen. Amigos is daarom gestart met een nieuw initiatief, genaamd Amigos Spots.
Lees berichtBrand verwoest strandpaviljoen Bloomingdale in Bloemendaal
Strandpaviljoen – De populaire strandtent Bloomingdale Beach Club in Bloemendaal aan Zee is vannacht volledig afgebrand. Op het moment van de brand waren er geen medewerkers en bezoekers aanwezig.
Lees berichtWhiskyplatform Malts.com start in Nederland en België
Gedistilleerd - Malts.com, is het nieuwe online verzamelpunt voor de whiskyliefhebber. Op het platform is alles te vinden over de meest exclusieve Schotse whisky’s, maar kan ook de beginnende whiskyliefhebber terecht. Het platform staat daarnaast in direct contact met de whisky-distilleerderijen, zodat een bestelling plaatsen of zelfs een tripje naar de makers geen probleem is.
Lees berichtPaviljoen Sjoerd op Ameland verkozen tot Paviljoen van het Jaar
Verkiezing - Paviljoen Sjoerd uit Ameland is uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2022. Het strand van Goeree-Overflakkee werd uitgeroepen tot Het Schoonste Strand van Nederland. De uitslag van de jaarlijkse verkiezing werd donderdag bekend gemaakt in Beachclub Lekker in Vrouwenpolder. Het paviljoen dat vorig werd gekozen tot Beste paviljoen.
Lees berichtBrouwerij STOKED! opent beach bar in Bergen aan Zee
Strandpaviljoen – De brouwers van STOKED! wilden graag een locatie hebben waar gasten hun bieren konden proeven en Fisher’s Bergen aan Zee zocht een invulling van hun locatie. De twee vonden elkaar en zodoende is er nu een STOKED! Beach bar.
Lees berichtSir Edmond maakt zomertour met eigen gin bar
Strandpaviljoen – Ginmerk Sir Edmond wil in de maanden een juli en augustus een zomertour houden met een eigen ginbar. Strandgangers van een aantal paviljoens kunnen in de zomermaanden bij de Sir Edmond Gin Bar genieten van tintelfrisse Gin & Tonics.
Lees bericht