Succesvolle introductie statiegeldmachine Jumbo Eerbeek


Jumbo Eerbeek ziet dat niet alleen de aantallen van recyclemateriaal dat bij hen terecht komt zijn gestegen, maar ook dat het aantal bezoekers aan de supermarkt is toegenomen

Statiegeld - Na een grootse introductie in september van de nieuwe TOMRA R1-emballachemachine kijkt Jumbo Eerbeek terug op een uiterst succesvolle periode. Ondernemer Christiaan Heine krijgt veel enthousiaste reacties van bestaande en nieuwe klanten. De machine verwerkt tot wel 100 stuks statiegeldverpakkingen per keer en trekt zelfs klanten vanuit het hele land.

In september werd bij Jumbo Eerbeek een nieuwe statiegeldmachine in gebruik genomen. Klanten kunnen hun statiegeldverpakkingen, zowel PET als blik, in één keer in de automaat deponeren in plaats van ze per stuk in te voeren. Dit kan tot 100 items per keer. Sinds de lancering van de machine is Jumbo Eerbeek uitgegroeid tot een ware trekpleister voor mensen die bewust met hun statiegeldverpakkingen willen omgaan. De ondernemer van Jumbo Eerbeek vertelt in een interview dat klanten zelfs speciaal omrijden om hun statiegeldverpakkingen bij deze automaat in te leveren. “Er is belangstelling uit het hele land voor deze automaat. We hebben zelfs klanten uit Eindhoven en Almere mogen ontvangen, die hier  hun blikjes en flesjes kwamen inleveren. En we staan hier gewoon in het midden van Gelderland op de Veluwe, dus dat is wel bijzonder”, aldus Jumbo ondernemer Christiaan Heine.

Jumbo Eerbeek ziet dat niet alleen de aantallen van recyclemateriaal dat bij hen terecht komt zijn gestegen, maar ook dat het aantal bezoekers aan de supermarkt is toegenomen.

Gemak

De nieuwe TOMRA-R1 machine moet een einde maken aan lange wachtrijen en gedoe met kleverige verpakkingen. De machine, geïntegreerd met de functionaliteiten van betaalplatform Tikkie, heeft niet alleen de wachtrijen in de supermarkt verminderd, maar biedt ook een geavanceerde en schone methode voor het recyclen van statiegeldverpakkingen. Klanten kunnen nu snel en gemakkelijk hun blikjes en PET-flessen inleveren, met een directe uitbetaling van het statiegeld via de Tikkie QR-code. Heine: “Mensen komen met ontzettend veel blikjes, soms wel met negen vuilniszakken vol, en als je die bij een reguliere supermarkt in wil leveren, duurt dat soms wel een uur. Hier ben je met zes minuten klaar en heb je het geld direct op je rekening.”

Bron: Tomra/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo wil met impactfonds vaart maken met verduurzaming

Duurzamheid - Jumbo heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. De supermarktketen wil de eigen CO2-uitstoot – de zogenaamde scope 1 en 2 – in 2030 met 85% hebben gereduceerd (ten opzichte van 2022). Ook wil Jumbo de CO2-uitstoot in de productketens (scope 3) met 50% terugbrengen. Om versnelling in verduurzaming te realiseren heeft Jumbo zelfs een Impactfonds opgezet.

Lees bericht


ABN AMRO: ‘grootste crises voor foodsector lijkt voorbij’

Analyse – Een lichte stijging van het volume van zo’n 0,5 procent in 2024, maar met oplopende personeelskosten, grondstoffen en energie, zorgen gezamenlijk voor verdere druk op de marges in de foodsector. Toch lijkt daarmee de grootste crises voorbij, aldus een analyse van ABN AMRO. De bank heeft de verwachting dat het in de foodsector in de tweede helft van 2024 allemaal wat...

Lees bericht


Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

Lees bericht


Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht

Tikkie haalt met 6,6 miljard euro nieuw jaarrecord

Betalingen –In totaal is in 2023 voor ruim 6,6  miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar - 5,5 miljard euro - is hiermee opnieuw verbroken. Het totale bedrag dat sinds de start van Tikkie, ruim zeven jaar geleden, met de app is betaald, komt hiermee op ruim 25,2 miljard euro.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid