SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf en Leermeester Horeca bekend


Finale Beste Leerbedrijf Horeca op de Horecava 2023

Wedstrijd - Onlangs maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leermeesters in de Top 3 van de wedstrijd staan.

De leerbedrijven die gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024 zijn in alfabetische volgorde:

- BRASA bar & kitchen, Purmerend

- Grand Hotel De Draak, Bergen op Zoom

- Restaurant Het Noorden van Aalten, Aalten

Ook dit jaar had de wedstrijdcommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, FNV Horeca, de MBO Raad en eerdere winnaars ’t Havenmantsje en De Werf, de taak om te bepalen welke leerbedrijven en leermeesters dit jaar de finale op Horecava 2024 bereiken. De drie partijen zijn gekozen uit de Top 10 die eerder werd vastgesteld.

De Top 3

BRASA, De Draak en Het Noorden van Aalten wisten zich als beste leerbedrijven te onderscheiden. De bedrijven vielen tijdens de jurybezoeken op door de gestructureerde en heldere opleidingsvisie, met een individuele aanpak voor elke leerling. Ook werden de opdrachten tijdens de nominatieronde door deze bedrijven het beste uitgevoerd.

Beste Leermeester Horeca

De rol van de leermeester wordt dit jaar ook weer onder de aandacht gebracht: zij maken kans op de titel Beste Leermeester Horeca 2023/2024. De beste leermeester kwam in beeld bij de bezoeken van de vakjury aan de leerbedrijven in de Top 10. Deze prijs is bedoeld voor de leermeester, die er met zijn of haar eigen kwaliteiten bovenuit steekt. De leermeesters die kans maken op de titel zijn in alfabetische volgorde:

- Christaan Veldman, De Draak, Bergen op Zoom

- Eelco Linckens, Van Rossum, Woerden

- Troy Snijder, De Heerenkeet, Kerkwerve

Finale

De leerbedrijven in de Top 3 worden op 12 december bezocht en beoordeeld door de voltallige wedstrijdcommissie. Het winnende leerbedrijf en de winnende leermeester worden tijdens de finale op Horecava 2024 bekendgemaakt. "De wedstrijd is er om samen met leerbedrijven te blijven werken aan de allerbeste praktijkopleidingen voor nieuwe horecamedewerkers en leerbedrijven te stimuleren zichzelf te blijven verbeteren. Goede leermeesters en leerbedrijven zijn van onmisbare waarde om een nieuwe generatie op te leiden”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHorecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht


Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar winnaar NK Pizza bakken 2024

Wedstrijd - Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken. De ondernemer toonde zich na afloop verbaasd, omdat hij erg heeft getwijfeld of hij wel mee moest doen met de wedstrijd, want eigenlijk had hij geen tijd.

Lees berichtSmaakchef van Albron wint Overall-prijs Innovation Award 2023

Verkiezing – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn maandag bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. De winnaar van de Horecava Innovation Award is Uhhmami, culinaire plant based boulions in de smaken Vegetable, Chickenis, Oceanish en Beefish.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid