Takeaway door GrubHub naar de top 3 grootste maaltijdbezorgers


Just Eat Takeaway zit momenteel in een onrustige fase

Overname – Just Eat Takeaway is door de goedkeuring van de aandeelhouders om het Amerikaanse GrubHub over te nemen naar de top 3 gestegen als grootste maaltijdbezorger ter wereld. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd zet door de overname een eerste stap in de Verenigde Staten.

Met de overname is een bedrag gemoeid van 7,3 miljard dollar (circa 6,4 miljard euro). Daarmee behoort de deal ook direct tot een van de grootste overnames van een Nederlands bedrijf. De nieuwe combinatie gaat wereldwijd rond de 90 miljoen maaltijden per maand bezorgen.

Jitse Groen, oprichter van Just Eat Takeaway, heeft altijd aangegeven de grootste te willen zijn in de landen waarin het bezorgbedrijf actief is. Die ambitie is volgens de topman noodzakelijk omdat je anders voorbij wordt gestreefd door andere partijen. De uitbreiding nu met het Amerikaanse GrubHup is daarom geen doel op zich, maar noodzakelijk om de internationale groeiambities te kunnen bewaren.

Het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway blijft in Amsterdam.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht


Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees bericht

Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht




Samenwerking Getir en Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Samenwerking – Flitsbezorger Getir en Thuisbezorgd.nl gaan meer samenwerken. Het assortiment alledaagse artikelen van Getir werd sinds mei al aangeboden op Thuisbezorgd.nl , maar daar wordt nu het assortiment van Gorillas aan toegevoegd. Alle producten worden rechtstreeks geleverd door Getir of Gorillas-bezorgers.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid