Taste Like Chicken opent eerste kiploze kiprestaurant


Voor het design liet TLC zich inspireren door hippe sneakerzaken en conceptstores

Fastfood - Taste Like Chicken (TLC) is het eerste vegan kiprestaurant van Nederland. Het restaurant opent in januari volgend jaar aan de Van Woustraat in Amsterdam.  Op het menu staan alle kipklassiekers, maar dan zonder de kip.

Op het menu staan sappige niet-kipburgers en ook alle iconische kipgerechten, zo laat het bedrijf weten. ‘Die chicken & waffles met een smeltende dot softijs. Die krokante chicken katsu met milkshake. Die goede kipsalade of juist die bucket boneless chicken. En de hartvormige “kip”-nuggets als portie liefde voor de planeet en dier. 100% smaak, 0% kip,’ aldus de aankondiging.

Het plantaardig zijn geldt overigens niet alleen voor de kip. Ook de shakes, sundaes, huisgemaakte sauzen en bijgerechten zijn plantaardig.

Het team van Taste Like Chicken zocht bijna een jaar naar hun recept voor plantaardige kip; de code voor een plantaardig alternatief dat op ieder level klopte. In geur, textuur en (na)smaak. De basis van soja en erwteneiwitten, en zo min mogelijk toevoegingen, wordt in ieder gerecht net anders afgemaakt om alles op zijn best te laten smaken.

De gerechten kunnen worden besteld voor take away en bezorging, maar ter plekke nuttigen kan ook. Het restaurant kent in dat opzicht een verrassend interieur. Voor het design liet TLC zich inspireren door hippe sneakerzaken en conceptstores. De designmeubels komen in dit urban-interieur met strakke kleurvlakken in blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs. Achter een van de strakke wanden ligt TLC’s verborgen inifinity rainbow room. Alleen te bezoeken met het juiste wachtwoord, laat TLC weten.

Bron: TLC/@FoodClicks

Taste Like Chicken opent januari 2023 aan de Woustraat in Amsterdam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees berichtRIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht

Joris Peters zoekt opvolger Aan de Zweth in Schipluiden

Restaurant - Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft gelegen restaurant wordt ter overname aangeboden omdat de ondernemer elders een nieuwe uitdaging wil aangaan in een kleiner restaurant.

Lees bericht


Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix

Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...

Lees bericht

Nice to Meat in de race voor beste steak ter wereld

Verkiezing - De Nederlandse horecaslagerij en vleesimporteur Nice to Meat in Almere is vorige week tijdens de internationale World Steak Challenge – de ‘Oscars voor steaks’ – volop in de prijzen gevallen. Een tachtigkoppige vakjury van slagers en chefs bekroonde de inzendingen van Nice to Meat met maar liefst acht gouden medailles, twee zilveren medailles en een bronzen medaille. Uit de winnaars...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid