Taste Like Chicken opent eerste kiploze kiprestaurant


Voor het design liet TLC zich inspireren door hippe sneakerzaken en conceptstores

Fastfood - Taste Like Chicken (TLC) is het eerste vegan kiprestaurant van Nederland. Het restaurant opent in januari volgend jaar aan de Van Woustraat in Amsterdam.  Op het menu staan alle kipklassiekers, maar dan zonder de kip.

Op het menu staan sappige niet-kipburgers en ook alle iconische kipgerechten, zo laat het bedrijf weten. ‘Die chicken & waffles met een smeltende dot softijs. Die krokante chicken katsu met milkshake. Die goede kipsalade of juist die bucket boneless chicken. En de hartvormige “kip”-nuggets als portie liefde voor de planeet en dier. 100% smaak, 0% kip,’ aldus de aankondiging.

Het plantaardig zijn geldt overigens niet alleen voor de kip. Ook de shakes, sundaes, huisgemaakte sauzen en bijgerechten zijn plantaardig.

Het team van Taste Like Chicken zocht bijna een jaar naar hun recept voor plantaardige kip; de code voor een plantaardig alternatief dat op ieder level klopte. In geur, textuur en (na)smaak. De basis van soja en erwteneiwitten, en zo min mogelijk toevoegingen, wordt in ieder gerecht net anders afgemaakt om alles op zijn best te laten smaken.

De gerechten kunnen worden besteld voor take away en bezorging, maar ter plekke nuttigen kan ook. Het restaurant kent in dat opzicht een verrassend interieur. Voor het design liet TLC zich inspireren door hippe sneakerzaken en conceptstores. De designmeubels komen in dit urban-interieur met strakke kleurvlakken in blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs. Achter een van de strakke wanden ligt TLC’s verborgen inifinity rainbow room. Alleen te bezoeken met het juiste wachtwoord, laat TLC weten.

Bron: TLC/@FoodClicks

Taste Like Chicken opent januari 2023 aan de Woustraat in Amsterdam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’

Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.

Lees bericht

Wijnbar Hemel & Aarde geopend in Utrecht

Horeca - De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Dar is nu een tweede plek bijgekomen. Het team achter het Utrechtse restaurant opende deze week de wijnbar, een plek om wijnen te proberen en te ontdekken.

Lees bericht

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees berichtMarco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid