Taste Like Chicken opent eerste kiploze kiprestaurant


Voor het design liet TLC zich inspireren door hippe sneakerzaken en conceptstores

Fastfood - Taste Like Chicken (TLC) is het eerste vegan kiprestaurant van Nederland. Het restaurant opent in januari volgend jaar aan de Van Woustraat in Amsterdam.  Op het menu staan alle kipklassiekers, maar dan zonder de kip.

Op het menu staan sappige niet-kipburgers en ook alle iconische kipgerechten, zo laat het bedrijf weten. ‘Die chicken & waffles met een smeltende dot softijs. Die krokante chicken katsu met milkshake. Die goede kipsalade of juist die bucket boneless chicken. En de hartvormige “kip”-nuggets als portie liefde voor de planeet en dier. 100% smaak, 0% kip,’ aldus de aankondiging.

Het plantaardig zijn geldt overigens niet alleen voor de kip. Ook de shakes, sundaes, huisgemaakte sauzen en bijgerechten zijn plantaardig.

Het team van Taste Like Chicken zocht bijna een jaar naar hun recept voor plantaardige kip; de code voor een plantaardig alternatief dat op ieder level klopte. In geur, textuur en (na)smaak. De basis van soja en erwteneiwitten, en zo min mogelijk toevoegingen, wordt in ieder gerecht net anders afgemaakt om alles op zijn best te laten smaken.

De gerechten kunnen worden besteld voor take away en bezorging, maar ter plekke nuttigen kan ook. Het restaurant kent in dat opzicht een verrassend interieur. Voor het design liet TLC zich inspireren door hippe sneakerzaken en conceptstores. De designmeubels komen in dit urban-interieur met strakke kleurvlakken in blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs. Achter een van de strakke wanden ligt TLC’s verborgen inifinity rainbow room. Alleen te bezoeken met het juiste wachtwoord, laat TLC weten.

Bron: TLC/@FoodClicks

Taste Like Chicken opent januari 2023 aan de Woustraat in Amsterdam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Beren wakkert richting Valentijnsdag de liefde aan

Horeca - De Beren start de Valentijnscampagne ‘Proef de Spanning’. Het restaurantconcern weet dat Valentijnsdag het uitgelezen moment voor veel koppels is om ‘de grote vraag’ te stellen, en om stellen die klaar zijn voor de volgende stap een handje te helpen kunnen zij een geheel verzorgd huwelijksaanzoek met alles erop en eraan winnen bij De Beren.

Lees berichtKFC opent eerste Haarlemse vestiging

Formulenieuws  - Kentucky Fried Chicken (KFC) breidt zijn restaurantformule verder uit met de opening van een filiaal in Haarlem. Het filiaal in het centrum van Schalkwijk is het eerste KFC-restaurant in de gemeente Haarlem, waar het binnenkort ook mogelijk zal zijn om producten te laten thuisbezorgen.

Lees bericht

Tork brengt verbeterde servetdispensers

Introductie – Tork introduceert een verbeterde servetdispenser voor op tafel en voor de afhaalsector. De beide introducties moeten zorgen voor een meer hygiënische gastervaring en een efficiëntere werkomgeving bij restaurants en franchisenemers.

Lees bericht


Restaurant NENI lanceert productlijn voor supermarkten

Foodservice - Het Amsterdamse restaurant NENI ligt vanaf deze week met zes eigen producten in de schappen van elf Albert Heijn-winkels in Amsterdam, Utrecht en Pijnacker. NENI is een restaurant met verschillende vestigingen in Europa waar verse en authentieke oostmediterrane gerechten worden gemaakt.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid