‘Teleurstelling bij burgemeesters en KHN over uitstel versoepelingen’


Corona – De burgemeesters van de vier grote steden en Koninklijke Horeca Nederland hebben teleurgesteld gereageerd op het besluit van het demissionaire kabinet de coronamaatregelen niet per 21 april te versoepelen, maar mogelijk pas 28 april. Maar ook aan die datum is de voorwaarde gekoppeld dat de besmettingscijfers het toelaten.

Het uitstellen van de versoepelingen werd zondag duidelijk na overleg op het Catshuis met het OMT. Eerder was het kabinet nog optimistisch om ondanks de oplopende besmettingscijfers toch meer toe te staan, waaronder het openen van de terrassen. Voor verdere versoepelingen werd vanuit de medische wereld al met verbazing gereageerd omdat reguliere behandelingen als gevolg van drukte in de ziekenhuizen al moesten worden uitgesteld en de ic-bezetting was opgelopen naar een onwenselijk niveau.

Handhaving

Desalniettemin hebben de burgemeesters toch een dringend beroep gedaan om de terrassen toch te openen. Volgens de burgemeesters Halsema (Amsterdam), Dijksma (Utrecht), Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) wordt handhaving in dichtbevolkte gebieden steeds lastiger en is – zeker bij mooi weer - meer buitenruimte nodig om mensen te spreiden. Bovendien wordt het lastiger om mensen van de maatregelen te overtuigen. Aboutaleb liet al eerder weten dat het niet meer is uit te leggen dat mensen wel op een kleedje met een fles rosé op het gras mogen zitten, maar dat de horeca de terrassen gesloten moet houden.

Teleurgesteld

Ook KHN heeft vernomen dat de opening van terrassen en de opheffing van de avondklok voorlopig met een week worden uitgesteld tot 28 april. De belangenvereniging is over dit voornemen uiterst teleurgesteld en ziet het als een keiharde klap in het gezicht van horecaondernemers. KHN schrijft: ‘Het is onbegrijpelijk dat door een falend overheidsbeleid en (opnieuw) een vertraging in het rijksvaccinatieprogramma er na 13 maanden nog steeds nauwelijks stappen worden gezet om de economie weer op gang te brengen. KHN volgt uiteraard de ontwikkelingen op de voet en de volksgezondheid staat ook bij horecaondernemers op 1, maar de horeca kan én wil echt veilig en verantwoord open’.

Veilig

Volgens KHN kan de horeca onderdeel zijn van de oplossing, juist door er voor te zorgen dat er meer spreiding komt van mensen. Bovendien heeft de horeca aangetoond veilig te kunnen openen. Als er per 28 april versoepelingen worden doorgevoerd, dan wil KHN niet alleen de terrassen openen, maar ook fase 1 in laten gaan van de KHN-horecaroutekaart. Dat betekent ook openstelling van de binnenruimte. In de plannen die klaarliggen, heeft KHN gekeken naar wat veilig kan én zo min mogelijk schade toebrengt aan de economie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid