The Lemon Tree wint Hollands Best Delivery 2021


Foto bij: Rose Menting

Verkiezing - The Lemon Tree uit Deventer is de winnaar geworden van Hollands Best Delivery 2021. Chefkok Valentijn Bergers en zijn brigade wisten de jury met hun ‘Grand 25’, een chique box met hapjes voor thuis, het meest te overtuigen. Het was de eerste keer dat deze verkiezing werd gehouden.

‘Een origineel concept, perfect samenspel van smaken, goed op temperatuur, mooie textuur. Maar wat was het spannend’, aldus juryvoorzitter en celebrity Pierre Wind. De voorsprong op de nummer twee, Phood Kitchen uit Eindhoven, was namelijk minimaal. Eigenaar Timothy Elfring maakte diepe indruk met zijn verse, onbewerkte en biologisch geteelde producten uit de eigen Aqua Urban Farm. Ook Bart Mentink van organisator La Street Food was onder de indruk. ‘Via een aquaponicsysteem kweken zij hun eigen groente en vis. De bladgroenten liggen op water. Daarin zwemmen vissen, die met hun mest de planten voeden. Tegelijkertijd zuiveren de groenten het water. Een slimme kringloop met veel voordelen op het gebied van duurzaamheid.’

De vijf deelnemers aan de Best Delivery bereidden in dertig minuten vijf porties, voor elk jurylid één, met minimaal één ingrediënt van LA Streetfood. Na de bereiding sprintten ze met het bezorggerecht naar twee gereedstaande fietsers van ChapChap. De koeriers fietsten daarna door de lege hallen van de RAI en bezorgden het gerecht na een kwartier bij de jury.

Alle vijf finalisten scoorden hoge punten. Uiteindelijk waren de verschillen klein. Ron Blaauw maakte het podium compleet met zijn spareribs. ‘Een smaaksensatie en een fantastische verpakking’, aldus de jury. Eetcafé San Blas uit Schin op Geul volgde op de voet met gerookte Limburgse Livar buikspek; Padres Place uit Utrecht sloot de rij met een eervolle vijfde stek.

Bron: Horecava Limited/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Platform ChapChap van start gegaan in Emmen

Communicatieplatform – Deze week is in Emmen het nieuwe platform ChapChap van de online groothandel Bidfood in Ede live gegaan. Het platform moet ondernemers helpen om op een eenvoudige manier te kunnen communiceren met gasten. En gratis, want het platform heeft geen winstoogmerk.

Lees bericht


Bidfood lanceert nieuw platform ChapChap

Groothandel  - In september dit jaar lanceert 'online groothandel' Bidfood ChapChap: een platform voor en van de horeca om toekomstige gasten te bereiken, zo laat het bedrijf uit Ede weten. Het platform moet ondernemers helpen om op een eenvoudige manier te kunnen communiceren met gasten. En gratis, want het platform heeft geen winstoogmerk.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid