Timo Hoogeboom (ex-HAK) gekozen tot FoodManager van het Jaar


Timo Hoogeboom krijgt de oorkonde behorend bij de Foodmanager van het Jaar uit handen van de winnaar van vorig jaar, Marit van Egmond, ceo Albert Heijn / Foto bij: Guido Benschop/FoodPersonality

Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres is Timo Hoogeboom, voormalig ceo van Hak, uitgeroepen tot FoodManager van het Jaar. Hoogeboom komt de titel volgens de jury toe vanwege de manier waarop hij Hak transformeerde van traditionele conservenfabrikant tot een modern foodbedrijf dat een voortrekkersrol speelt in de transitie naar een eetpatroon met minder of geen vlees en daarbij ook nog eens zoveel mogelijk inzet op biologische producten.

Op het Nationaal Food Congres in het Kurhaus in Scheveningen, wordt sinds jaar en dag de FoodManager van het Jaar bekend gemaakt. De uitverkiezing - een initiatief van FoodPersonalty - vond dit jaar voor de 26e keer plaats. Timo Hoogeboom, die inmiddels afscheid heeft genomen als ceo van Hak, werd om zijn uitzonderlijke prestatie en gewaagde koerswijziging bij Hak dit jaar uitverkozen tot Foodmanager van het Jaar 2023. Hoogeboom is daarmee de opvolger van Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, die de titel vorig jaar toebedeeld kreeg.

Beoordeling

De FoodManager van het Jaar wordt gekozen in drie beoordelingsronden. De raad voor advies van het Nationaal Food Congres (het evenement waarop de bekendmaking plaatsvindt) stelt een 'shortlist' samen of kiest één kandidaat. Vervolgens buigt een andere jury zich over deze shortlist/kandidatuur, namelijk de vijf laatst gekozen FoodManagers van het Jaar.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albert Heijn gaat inzet servicebalies herzien

Supermarkten - “Albert Heijn heeft nagedacht over de veranderende functie van de servicebalie, maar hebben we dat goed genoeg gedaan? Nee. De praktijk is lastiger. We gaan de nieuwe werking van de servicebalie daarom de komende tijd op onderdelen herzien. In heel veel winkels gaat het hartstikke goed, en in sommige winkels gaan we bijsturen.” Dat gaf Constantijn Ninck Blok,...

Lees bericht


Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht




Frans van Engelen volgt Arjen van Strien op bij Hak

Benoeming - Frans van Engelen (37) start per 18 maart als nieuwe commercieel directeur van groente- en peulvruchtenfabrikant Hak. Van Engelen volgt Arjen van Strien op, die deze rol ruim tien jaar heeft vervuld. Ook treedt Van Engelen toe tot de directie van Hak.

Lees bericht

HAK stapt met nog eens drie groenten over op biologisch

Introductie - Na de rode bieten stapt HAK bij de volgende oogst volledig over op biologische teelt van sperziebonen, boerenkool en witte kool (zuurkool) van Nederlandse bodem. Hiermee zet de groente- en peulvruchtenfabrikant de volgende stap in het behalen van de biologische ambitie, die het bedrijf vorig jaar aankondigde.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid